Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Elitna Milinova postrojba u velikom stilu izborila Njemačku

27.03.2016. 22:00
Elitna Milinova postrojba u velikom stilu izborila Njemačku


Pobjedu su oplemenili izvanserijski potezi Davora Lovrena i Frana Brodića
Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina uvjerljivo je jučer svladala Belgiju u odlučujućoj utakmici Elitnoga kola i plasirala se na Europsko prvenstvo u Njemačkoj. U velikom stilu. Onako kako i dolikuje “elitnoj postrojbi” hrvatskoga nogometa koja puno obećava. Izabranici Ferde Milina od prve do zadnje minute djelovali su kao momčad koja zna što želi i suvereno dominirali rujevičkim travnjakom. Pobjedu su oplemenili vanserijski potezi Davora Lovrena i Frana Brodića.
U posljednjoj minuti prvoga poluvremena Balić je podvalio loptu za Lovrena, koji je pravodobno utrčao u prazan prostor između belgijskih braniča i podesnoj se strani sručio u gostujući šesnaesterac, odjurio s loptom skoro do same stative i onda povratnom loptom proigrao Brodića koji je majstorski, petom loptu poslao u bliži kut. Hrvatska je u smiraju prvoga dijela stekla nedostižnu prednost (2:0). Točku na “i” stavio je isti dvojac u 76. minuti. Brodić je u polukontri u stopostotnu priliku gurnuo Lovrena koji je u izravnom sečeljavanju s Jackersom odabrao lucidno rješenje, hladnokrvno je potkopao vratara i poletio u zagrljaj malenom skupljaču lopti – 3:0. U samoj završnici igra belgijske momčadi u potpunosti se raspala, a kapetan Knežević dočekao De Medinin dar i lakoćom zatresao nebranjenu mrežu za uvjerljivih 4:0.
Utakmicu je u rezultatskom smislu prelomio pogodak Benkovića iz prekida (37′), do vodstva hrvatske reprezentacije na Rujevici se igrala utakmica važnost koje je svela rizik na najmanju moguću mjeru, ali prevladao je dojam da se čeka vodeći pogodak u belgijskoj mreži, što se i dogodilo na kraju prvoga dijela. Od Benkovićeva pogotka na terenu je postojala samo jedna momčad. Rastrčana, razigrana, ozbiljna, okomita, učinkovita… Momčad koja obećava i koja je s punim pravom na kraju utakmice pred razdraganim riječkim navijačama zapjevala “Neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta…” Ako se jedna od najnadarenijih generacija hrvatskoga nogometa posljednjih godina bude razvijala kako spada, sve je moguće.