Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Za 8. lipnja sazvana Skupština vjerovnika Franta

27.03.2017. 22:00
Za 8. lipnja sazvana Skupština vjerovnika Franta


Sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo sazvala je za 8. lipnja Skupštinu vjerovnika tvrtke Franto, nad kojom traje stečajni postupak. Za sjednicu je predloženo da se raspravlja o izvješću stečajnog upravitelja Nikole Kruljca o dosadašnjem tijeku postupka, kao i da se donese odluka o pokretanju sudskih postupaka radi naplate potraživanja od dužnikovih dužnika. Na ročište se pozivaju svi vjerovnici stečajnog dužnika.
Inače, Kruljac je u izvještaju podnesenom prije nekoliko mjeseci Trgovačkom sudu naveo kako je u ovoj zadarskoj tvrtki u trenutku otvaranja stečaja bilo 14 zaposlenih, a ukupan dug prema vjerovnicima iz prvog i drugog isplatnog reda je 18,4 milijuna kuna.
– Prostori sjedišta tvrtke i skladište nisu u vlasništvu tvrtke, a od ostale imovine tvrtka posjeduje nekoliko radnih strojeva i teretnih vozila prosječno starijih od 10 godina ukupne vrijednosti oko milijun kuna te zemljište vrijedno oko dva milijuna kuna, no sva imovina je opterećena razlučnim pravom, napisao je tada stečajni upravitelj, koji je predložio da se imovina proda na javnoj dražbi kako bi se namirila potraživanja vjerovnika.
Vjerovnici prvog višeg isplatnog reda, 27 bivših zaposlenika i Ministarstvo financija, prijavili su tražbine u visini od 3,9 milijuna kuna, a vjerovnici iz drugog višeg isplatnog reda kojih je također 28 – poslovni partneri, banke i Ministarstvo financija, iz stečajne mase potražuju ukupno 13,3 milijuna kuna.