Istina jest da nismo u sustavu HVIDR-e RH, što ne da nije nikakva tajna, već mi to godinama i sami s ponosom naglašavamo

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
HVIDR-a Zadar o HVIDR-i Zadarske županije
Ivica Arbanas

Nakon što je HVIDR-a Zadarske županije prozvala HVIDR-u Zadar da su u slučaju Gaženice istup iskoristili "kao sredstvo političke borbe", nije trebalo dugo čekati odgovor HVIDR-e Zadar koji prenosimo u cijelosti:

"Kako smatramo da je ne samo pravo, već i obveza braniteljskih udruga, uz brigu o svojim članovima ukazivati i na eventualne nepravilnosti u društvu na dobrobit svih građana, razveselio nas je medijski istup gosp. Perića iz ZU HVIDR-a Zadarske županije jer je, eto, i on nakon 10 godina o nečemu napokon iznio svoje mišljenje.

Ipak, kako bismo razjasnili neke netočne navode iz njegovog istupa, molimo objavu sljedećeg ispravka:

Kao prvo, Udruga HVIDR-a Zadar nije neka tamo „skupina građana“ već je registrirana pravna osoba  koja legalno djeluje prema svim zakonima RH.

Istina jest da nismo u sustavu HVIDR-e RH, što ne da nije nikakva tajna, već mi to godinama i sami s ponosom naglašavamo. Ali,  istina je i ta da smo samostalno istupili iz HVIDR-e RH na Skupštini Udruge održanoj 2009.g., a ne da smo isključeni.

Istina jest i ta da naša Udruga u svom radu već godinama iznosi svoje stavove i mišljenja, neovisno o tome tko je na vlasti  i bez ičijih naredbi , isključivo u svrhu poboljšanja života kako svojih članova, tako i svih građana Grada i Domovine za koju smo se borili i u  Domovinskom ratu.

Neovisnost istupa gosp. Perića je, u najboljem slučaju, upitna. Nama  je baš zanimljivo da se nakon godina medijske šutnje gosp. Perić (čija udruga jest u sustavu HVIDR-e RH, a čiji predsjednik je gosp. Đakić- saborski zastupnik HDZ-a ) baš sada našla javiti na naš istup braneći  strukture vlasti u Gradu Zadru?

Gosp. Periću nismo smetali ni kada smo istupali protiv ćirilice, ni kada smo se priključili prosvjedima u Savskoj, a  svi znamo u vrijeme  koje vlasti je to bilo. I sada nama,  gosp. Perić predbacuje da mi istupamo kako bi skupili političke bodove ? Nikada nismo težili tome da budemo podobni vlasti,  već smo se uvijek trudili upozoriti na loše , ali i dobre stvari, a to nam je namjera i ubuduće činiti. Pri tome, nikada nismo nikome prijetili i nikoga vrijeđali, a najmanje nečije vjerske osjećaje.

U svezi izbora koncesionara u luci Gaženica, upravo zbog brige za napredak i za poboljšanje uvjeta života svih naših građana se i jesmo oglasili  jer nismo zaboravili koliko je novaca uloženo i koliko je radnih mjesta obećano. Od obećavanih  5000 novih radnih mjesta, sada bi trebali biti prezadovoljni sa 28? A ostaju , naravno i pitanja : Zašto je nešto što nije bilo dobro Dubrovniku, Zadru dobro?  te Čemu netransparentnost? To su realna pitanja koja nas brinu upravo kako bi se osigurao boljitak svih naših građana", stoji u priopćenju koje potpisuje Ivica Arbanas, predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1.5 (2 glasova)

Komentari

Slika korisnika mete
Prirepak vladajuće garniture Perić dao sebi pravo prozivati gospodina Arbanasa i to da je ovaj drugi pripada nekoj političkoj opciji. Čovjek, na čas, pomislio da živi u ona vremena kad je bio partijski sekretar u tehničkoj školi. Periću, Periću...
Slika korisnika mete
Prirepak vladajuće garniture Perić dao sebi pravo prozivati gospodina Arbanasa i to da je ovaj drugi pripada nekoj političkoj opciji. Čovjek, na čas, pomislio da živi u ona vremena kad je bio partijski sekretar u tehničkoj školi. Periću, Periću...