Kadija: Najave za turističku 2018. godinu su odlične!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
SKUPŠTINA ŽUPANIJSKE TZ
U prošloj godini ostvarili smo 11 posto više dolazaka te 18 posto više noćenja, od čega se 30 posto noćenja ostvaruje u Zadru, potom Biogradu te Ninu i Zatonu. Bilježili smo povećanja u svim segmentima, a najveća su u smještajnim objektima u domaćinstvu i to od 16 posto, dok kampovi i hoteli imaju stabilan rast od oko šest posto, priča Mihaela Kadija
Marin GOSPIĆ
Mihaela Kadija i župan Božidar Longin

Prošla je godina bila generalno uspješna za cijelu županiju, a  danas smo pokazali i da je Turistička zajednica uspješno odradila svoj  dio posla. Imamo razne programe koji se odnose na razvoj proizvoda koji se mijenjaju, unaprjeđuju, te se sukladno tim saznanjima mijenja i tijek projekta. U rad želimo uključiti i širi sektor pa tako surađujemo s nacionalnim parkovima, agencijama koje tamo rade, raznim društvima i  udrugama kako bismo dobili neke nove modele destinacijskog menadžmenta, rekla je Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije na  8. skupštini na kojoj su jednoglasno usvojene sve točke  dnevnog reda. Na skupštini je usvojen zapisnik sa 7. sjednice Skupštine  Turističke zajednice Zadarske županije; izvješće  Nadzornog odbora o  obavljenom nadzoru za 2017. godinu; godišnje financijsko izvješće o poslovanju TZ Zadarske Županije za 2017. i izvješće o izvršenju Programa  rada za 2017. i izvješće o radu Turističkog vijeća za 2017.

 - U prošloj godini ostvarili smo 11 posto više dolazaka te 18 posto više  noćenja, od čega se 30 posto noćenja ostvaruje u Zadru, potom Biogradu  te Ninu i Zatonu. Bilježili smo povećanja u svim segmentima, a najveća  su u smještajnim objektima u domaćinstvu i to od 16 posto, dok kampovi i hoteli imaju stabilan rast od oko šest posto. TZ Zadarske županije u  prošloj je godini ostvarila nešto više od osam milijuna kuna prihoda, od  čega većinu iz boravišnih pristojbi, rekla je Mihaela Kadija iznoseći podatke o prošlogodišnjem poslovanju. Istaknula je kako se najviše rashoda odnosi na administrativne rashode, oko 30 posto, te dizajn i komunikaciju vrijednosti, za što je rezervirano oko 50 posto sredstava. Dotaknula se i provedenog istraživanja posjećenosti događanja tijekom sezone  koje je pokazalo kako su najčešći posjetitelji domaći stanovnici. Istaknula je kako bi trebalo napraviti pomake da se strani turisti bolje informiraju o događajima, te kako bi trebalo neke događaje više prilagoditi turistima.

Ugledajmo se na Tursku

Župan Božidar Longin, koji je na skupštini bio u funkciji predsjednika TZ Zadarske  Županije naglasio je kako treba više ulagati  u turizam i kako se treba probuditi te je  kao primjer naveo Tursku u kojoj u ovom razdoblju turističke zajednice plaćaju operaterima po 45 eura po gostu koji dođe u njihovu zemlju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno