Uljepšali Uskrs siromašnim sugrađanima

Slika korisnika valentinam
Donacija "Nazorovih" gimnazijalaca
Učenici već tradicionalno pred blagdan Uskrsa, kao i Božića, a u sklopu sata razrednika prikupljaju pomoć za siromašne sugrađane, pa su tako i ovoga puta donijeli ono što im je najpotrebnije, kaže profesorica iz Gimnazije Vladimira Nazora Ana Bjeliš, te dodaje da su u ovoj humanitarnoj akciji sudjelovali učenici 4. a, c i d razreda, te 2. a, b i f razreda
Zvonko KUCELIN
Gimnazijalci iz "Nazora" tradicionalno pohode Sv. Franu

Učenici zadarske Gimnazije Vladimira Nazora uljepšali su  svojom donacijom Uskrs siromašnim Zadranima koji primaju karitativnu pomoć u Samostanu sv. Frane. U srijedu su tako Nazorovci prehrambenim artiklima i higijenskim potrepštinama napunili police prostorije pri  Samostanu sv. Frane u kojoj svake srijede volonteri obavljaju podjelu namirnica i higijenskih proizvoda za 150 obitelji u potrebi.

- Učenici već tradicionalno pred blagdan Uskrsa, kao i Božića, a u  sklopu sata razrednika prikupljaju pomoć za siromašne sugrađane, pa  su tako i ovoga puta donijeli ono što im je najpotrebnije, kaže profesorica iz Gimnazije Vladimira Nazora Ana Bjeliš, te dodaje da su u ovoj humanitarnoj akciji sudjelovali učenici 4. a, c i d razreda, te 2. a, b i f razreda. Na ovaj način, kaže još prof. Bjeliš, kod učenika se razvija solidarnost  s ljudima u potrebi, te ih se potiče na pomaganje drugima.

- Osim samih namirnica i higijenskih potrepština, našim korisnicima  puno znači i susret, riječ podrške i ohrabrenja, kaže Igris Smrkinić koja je  zajedno s Igorom Blaslovom jučer dočekala Nazorovce i zahvalila im na  ovoj humanoj gesti.

Inače, Karitativna djela pri Samostanu sv. Frane, doznajemo dalje,  počela su s aktivnostima prikupljanja pomoći i podjele siromašnima u  razdoblju prošlog Adventa, od kada pružaju ovaj vid pomoći za 150 obitelji u potrebi.

Navedimo još kako su u Karitativna djela Sv. Frane uključene Humanitarna udruga "Put" Zadar i zadarska podružnica Hrvatske udruge leukemija i limfomi koje organiziraju i razne humanitrane akcije, kao i susrete,  predstavljanje knjiga i sl.

Također,  Karitativna djela Samostana sv. Frane uskrsnim paketićima s raznim slatkišima donirala su djecu s poteškoćama u razvoju iz  Udruge "Svjetlo" Zadar.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno