Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

DUŠA ŠKOLE Školska knjižnica uređena europskim novcem

28.03.2019. 18:00
DUŠA ŠKOLE Školska  knjižnica  uređena  europskim  novcem


Malom svečanošću, danas je u Osnovnoj školi Bartula Kašića  otvorena novouređena školska knjižnica. Pod motom Volim knjigu – volim čitati, knjižnica u ovoj školi stvorila je sve preduvjete da se o njoj  može govoriti kao o duši škole. Ravnateljica Katica Skukan naglasila je  kako je uređenje knjižnice omogućeno apliciranjem na program Inova- projekt ukupne vrijednosti 1,4 milijuna kuna
– Knjižnicu smo opremili suvremenom tehnologijom i novim namještajem. U vremenu kad je lektira postala opterećenje mi smo u našoj  školskoj knjižnici omogućili svakodnevni boravak naših učenika. Zbog  toga smo morali oplemeniti prostor da bude drag učenicima. Nabavljeni  su laptopi, bespilotna letjelica, pametne ploče, a cijeli ne baš veliki prostor je maksimalno iskorišten, rekla je ravnateljica Skukan.
Skukan je priznala da učenici sa zvukom zvona jedva čekaju napustiti  školu, ali će nova knjižnica okrenuti taj neželjeni trend. U tome je pomogla Ana Knežević, suradnica u nastavi koja je oslikala nekoliko školskih  prostora.
Gradski pročelnik za školstvo Joso Nekić je naglasio da se knjižnica OŠ  Bartula Kašića obnovila novcem Europskog socijalnog fonda u iznosu  250.000 kn. Dio sredstava otišao je na cjeloživotno obrazovanje.
– U EU je to povezano s mobilnošću. Zbog toga je i nezaposlenost tako  mala jer su ljudi spremni za prekvalifikaciju. No, ova knjižnica se upravo  otvara tijekom akcije Gradske knjižnice Zadar “Zadar čita” čime se želi  potaknuti čitanje. Kroz čitanje, naši mladi učenici mogu naći odgovore  na pitanja koja ih muče, rekao je između ostalog Joso Nekić.