Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Grad za zgradu opet traži 2,14 milijuna kuna

28.03.2019. 10:09
Grad za zgradu  opet traži 2,14  milijuna kuna


Nakon što smo prije petnaestak dana objavili kako na natječaj Grada Zadra za prodaju zgrade škole na Malom Ižu nije stigla niti  jedna ponuda, u Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom provjerili smo što je s novim natječajem te hoće li Grad u drugom  natječaju sniziti traženu svotu.
Kao što je poznato, cijena koju je Grad tražio za zgradu iznosila je  2.140.000 milijuna kuna, ali se pretpostavljalo kako će biti kupaca zaintreresiranih za staru kamenu zgradu u centru mjesta. Čak se pričalo kako  su za nju već zainteresirani talijanski i francuski investitori, koji samo  čekaju objavu natječaja kako bi kamenu ljepoticu pretvorili u luksuzan  boutique hotel.
Međutim, nedavno smo iz odjela pročelnika Tomislava Korone, koji  vodi  ovaj natječa, saznali kako se nitko nije javio te da još čekaju eventualne ponude poštom. No, niti poštom niti na bilo koji drugi način nitko nije pokazao interes za zgradu koja je Gradu trebala uprihoditi preko  dva milijuna kuna.
Unatoč poražavajućim rezultatima prvog natječaja, Grad je krenuo u  drugi pokušaj, a najintrigantniji podatak u cijeloj priči je da za školu  traže – istu cijenu.
Naime, u Gradu su nam potvrdili raspisivanje "ponovljenog natječaja  za prodaju nekretnine u vlasništvu Grada Zadra označene kao k.č. 6348  k.o. Mali Iž (nova izmjera), Komoševa,  ukupne  površine od 572 m2, od  čega kuća 315 m2, dvorište 149 m2, dvorište 95 m2 i spremište 13 m2,  pod identičnim uvjetima kao prvi put":
– Početna cijena u iznosu od 2.140.000 kuna neće se mijenjati – stoji u  odgovoru Grada.
Vijest da u ponovljeni natječaj idu sa istom cijenom tim je čudnija jer  je gradonačelnik Zadra, Branko Dukić, prije sedam dana na TV Diadori  izjavio kako će smanjiti cijenu prodaje zgrade. No, očito su procijenili kako bi za zgradu ipak mogli dobiti traženu svotu, a moguće je da imaju informaciju o zaintersiranom kupcu, s obzirom da nisu išli na uobičajeno  smanjenje ponude.
Ostaje čekati rezultate natječaja te odluku Grada ukoliko se ni ovoga  puta nitko ne javi. Naime, rok za dostavljanje ponuda iznosi trideset  dana od dana objave natječaja, napominju u Gradu, što znači da mogući  kupci imaju dovoljno vremena razgledati nekretninu i analizirati uvjete  natječaja.
Podsjetimo, Upravni odjel za gospodarenje imovinom prodaju zgrade  škole obrazložio je činjenicom da je riječ o "devastiranoj zgradi opasnoj  po život i zdravlje ljudi zbog eventualnih urušavanja". No nikada nisu  pojasnili zbog čega su u tom slučaju dozvolili rad djelatnika Turističke  zajednice Malog Iža u toj istoj zgradi "opasnoj po život".