Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

SEZONA PRED VRATIMA Iznajmljivači se upoznali s novim trendovima u turizmu i turističkim kreditima

28.03.2019. 11:56
SEZONA PRED VRATIMA Iznajmljivači se upoznali s novim trendovima u turizmu i turističkim kreditima


Turistička zajednica Općine Privlaka u suradnji s Turističkom agencijom Adriagate iz Splita organizirala je ovih dana u OŠ Privlaka edukaciju za vlasnike obiteljskog smještaja. Na edukaciji je sudjelovalo preko 70 iznajmljivača koji žele pratiti u nove trendove u turizmu.
Na početku je sve nazočne pozdravila direktorica Turističke zajednice Općine Privlaka Iva Zorić i prepustila riječ predstavnicima agencije Adriagate iz Splita, Antoniji Pivac zaduženoj za marketing i Krešimiru Glavanu referentu zakupa za zadarsku regiju koji je ukratko predstavio turističku agenciju Adriagate.
Predavanje je održala Antonia Pivac, a teme su bile novi trendovi u turizmu koji nas očekuju u 2019., poslovanje s portalima, marketing obiteljskog smještaja, objašnjavala je na koji način privući goste uređenom okućnicom, na koji način napuniti smještaj ako je on bez pogleda na more, zašto je važno primati goste s kućnim ljubimcima, kako pripremiti smještaj za fotografiranje i način fotografiranja, kako odgovoriti na pritužbe gosta i istog privoljeti da se ponovno vrati kod istog domaćina, zakonske odredbe privatnih iznajmljivača (kako sastaviti kućni red, kako napraviti cjenik, kako izdavati račune), promjene u svakodnevnom poslovanju povezano s GDPR-om.
Kratko predavanje održao je i Robert Svilović direktor Regije za poslovanje sa stanovništvom, Raiffeisen banke koji je prisutnima predstavio povoljne turističke kredite. Domaćini su imali priliku slušati kako u vremenu u kojem su tehnologija i internet potpuno promijenili turističko poslovanje što uspješnije poslovati i unaprijediti svoj odnos s gostom te ostvariti popunjenost izvan glavne sezone.
Cilj edukacije je bio pomoći domaćinima u razumijevanju modernog poslovanja, te se što bolje pripremiti za nadolazeću sezonu.