TZ OPĆINE KOLAN Pomoć iznajmljivačima i ugostiteljima izravno pogođenim korona krizom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Doprinos mjerama Ministarstva turizma
Ovisno o utjecaju koronavirusa na nadolazeću turističku sezonu, poduzet ćemo sve potrebne mjere u skladu sa zakonima kako bi se pomoglo svim iznajmljivačima i ugostiteljskim objektima na području Općine Kolan koji su izravno pogođeni krizom, navode u TZ-u Općine Kolan
Zadarski list/Arhiva
Sa stepnjom se razmišlja o sezoni

Kako su naveli direktorica Turističke zajednice Općine Kolan Sara Čemeljić i načelnik Općine Kolan Marin Pernjak, zbog novonastale situacije s koronavirusom koja direktno pogađa sektor turizma i niz povezanih djelatnosti, Ministarstvo turizma je donijelo odluku o odgodi ili oslobađanju plaćanja turističke pristojbe za 2020. god., te odgodu plaćanja turističke članarine za naredna tri mjeseca čime su zaustavljeni prihodi TZ Općine Kolan. Turistička zajednica Općine Kolan u potpunosti podržava odluku Ministarstva turizma te je sukladno tome TZ Općine Kolan donijela Odluku o smanjenju plaća stalnih radnika turističkog ureda Kolan za naredni period trajanja novonastale situacije u iznosu od 20 % i time daje svoj doprinos.
Budući da je raspodjela sredstava od turističke pristojbe i turističke članarine regulirana Zakonom o turističkoj pristojbi i Zakonom o članarinama u turističkim zajednicama, TZ Općine Kolan nije u mogućnosti odreći se tih sredstava s obzirom da se uplaćuju na poseban račun s kojeg FINA preraspodjeljuje sredstva prema Zakonu o turističkoj pristojbi i Zakonu o članarinama u turističkim zajednicama. Ali je, u suradnji sa načelnikom, donesena jedna od mjera, prijedlog odluke za Općinsko vijeće u kojoj bi se Općina Kolan odrekla svog dijela turističke pristojbe u iznosu od 30 %.
- Ovisno o utjecaju koronavirusa na nadolazeću turističku sezonu, poduzet ćemo sve potrebne mjere u skladu sa zakonima kako bi se pomoglo svim iznajmljivačima i ugostiteljskim objektima na području Općine Kolan koji su izravno pogođeni krizom, navode u TZ-u Općine Kolan.
TZ Općine Kolan je u kontaktu s Ministarstvom turizma i Turističkom zajednicom Zadarske županije. Stalno se prati stanje na području Općine Kolan, ali i šire. Po završetku novonastale situacije bit će donesene mjere za pomoć iznajmljivačima, ugostiteljima i gospodarstvenicima sukladno mogućnostima te će svi naknadno biti obaviješteni o korištenju tih mjera. (Radio Pag)

 

SMANJENJE PLAĆA

Turistička zajednica Općine Kolan u potpunosti podržava odluku Ministarstva turizma te je sukladno tome TZ Općine Kolan donijela Odluku o smanjenju plaća stalnih radnika turističkog ureda Kolan za naredni period trajanja novonastale situacije u iznosu od 20 % i time daje svoj doprinos

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)