Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

TZ OPĆINE KOLAN Pomoć iznajmljivačima i ugostiteljima izravno pogođenim korona krizom

28.03.2020. 20:31


Kako su naveli direktorica Turističke zajednice Općine Kolan Sara Čemeljić i načelnik Općine Kolan Marin Pernjak, zbog novonastale situacije s koronavirusom koja direktno pogađa sektor turizma i niz povezanih djelatnosti, Ministarstvo turizma je donijelo odluku o odgodi ili oslobađanju plaćanja turističke pristojbe za 2020. god., te odgodu plaćanja turističke članarine za naredna tri mjeseca čime su zaustavljeni prihodi TZ Općine Kolan. Turistička zajednica Općine Kolan u potpunosti podržava odluku Ministarstva turizma te je sukladno tome TZ Općine Kolan donijela Odluku o smanjenju plaća stalnih radnika turističkog ureda Kolan za naredni period trajanja novonastale situacije u iznosu od 20 % i time daje svoj doprinos.
Budući da je raspodjela sredstava od turističke pristojbe i turističke članarine regulirana Zakonom o turističkoj pristojbi i Zakonom o članarinama u turističkim zajednicama, TZ Općine Kolan nije u mogućnosti odreći se tih sredstava s obzirom da se uplaćuju na poseban račun s kojeg FINA preraspodjeljuje sredstva prema Zakonu o turističkoj pristojbi i Zakonu o članarinama u turističkim zajednicama. Ali je, u suradnji sa načelnikom, donesena jedna od mjera, prijedlog odluke za Općinsko vijeće u kojoj bi se Općina Kolan odrekla svog dijela turističke pristojbe u iznosu od 30 %.
– Ovisno o utjecaju koronavirusa na nadolazeću turističku sezonu, poduzet ćemo sve potrebne mjere u skladu sa zakonima kako bi se pomoglo svim iznajmljivačima i ugostiteljskim objektima na području Općine Kolan koji su izravno pogođeni krizom, navode u TZ-u Općine Kolan.
TZ Općine Kolan je u kontaktu s Ministarstvom turizma i Turističkom zajednicom Zadarske županije. Stalno se prati stanje na području Općine Kolan, ali i šire. Po završetku novonastale situacije bit će donesene mjere za pomoć iznajmljivačima, ugostiteljima i gospodarstvenicima sukladno mogućnostima te će svi naknadno biti obaviješteni o korištenju tih mjera. (Radio Pag)
 


SMANJENJE PLAĆA


Turistička zajednica Općine Kolan u potpunosti podržava odluku Ministarstva turizma te je sukladno tome TZ Općine Kolan donijela Odluku o smanjenju plaća stalnih radnika turističkog ureda Kolan za naredni period trajanja novonastale situacije u iznosu od 20 % i time daje svoj doprinos