Zadarska Pomorska škola u misiji humanosti

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Sto tisuća kuna dobro će doći Općoj bolnici u borbi s koronavirusom
Čim sam dobio potvrdnu informaciju da Općoj bolnici treba pomoć, nakon kratke konzultacije s članovima Školskog odbora, predložio sam da se donira 100 tisuća kuna, što smo i učinili, ispričao je Svetko Perković, ravnatelj Pomorske škole, dodajući kako ne smatra da je ovaj iznos veliki, ali vjeruje da će biti od pomoći
Zadarski list/Arhiva
U Pomorskoj školi znaju kako zaraditi, ali i kako najbolje potrošiti novac

Zadarska Pomorska škola je i u ovo vrijeme koronavirusa još jednom podsjetila na humanost, te je donirala 100 tisuća kuna Općoj bolnici Zadar.
- Nije mi bila namjera oko ove donacije praviti nikakav publicitet, ali se radi o tome da sam čuo kako dr. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar, kaže kako nemaju sredstava za elementarne stvari, ispričao je ravnatelj Pomorske škole, Svetko Perković.
Velika potrošnja opreme, kao što su rukavice, maske i majice, prema Perkovićevim riječima, zasigurno je trošak koji Opća bolnica nije mogla niti planirati u svom budžetu, te je Perković shvatio da mora nešto poduzeti. Nakon što je došao do ideje da se kao škola uključe u donaciju, Perković je kontaktirao ravnatelja Bolnice, koji mu je potvrdio da su uistinu u problemu, te da nemaju sredstava za osnovne potrebe.
- Čim sam dobio potvrdnu informaciju da Općoj bolnici treba pomoć, nakon kratke konzultacije s članovima Školskog odbora, predložio sam da se donira 100 tisuća kuna, što smo i učinili, ispričao je ravnatelj Pomorske škole, dodajući kako ne smatra da je ovaj iznos veliki, ali da vjeruje da će biti od pomoći, te da mu je s ovom gestom bila namjera potaknuti i druge institucije, ali i sve one koji su u mogućnosti da odvoje koju kunu i pomognu sada kada je to potrebno.
Kao škola, prema riječima ravnatelja, oni svake godine nešto zarade, i onda ta sredstva ulažu u rekonstrukciju i popravak školske zgrade koja je stara oko 150 godina. Osim u zgradu i infrastrukturu, sredstva ulažu i nabavku opreme koja je nužna za održavanje kvalitetne nastave. Međutim, uza sve tekuće troškove s kojima se ova škola susreće, uz dobro vođenje i zahvaljujući tome što ne rasipaju s novcem, nađe se sredstava i za participaciju za vrtiće u koje idu djeca djelatnika škole.
- Mi svake godine zaradimo nešto novca na više načina. Jednom dijelom zaradimo od najma našeg prostora koji smo ustupili sveučilištima za što imamo ugovore za korištenje prostora i opreme, objasnio je Perković dodajući ipak kako je dominantna zarada u posredovanju zapošljavanja učenika. Naglasio je kako zarađeni novac uvijek usmjeravaju gdje je najpotrebniji, kao primjerice, sada u ovu donaciju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)