Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

»Vukovi« prošetali Jazinama

28.03.2021. 07:20


Košarkaši Sonik Puntamike poraženi su na domaćem parketu u 27. kolu HT Premijer lige od Cibone rezultatom 63:89. Bila je to preslika siječanjskog ogleda u kojem su se Vlašićevi momci dobro držali prvih dvadeset minuta, da bi u nastavku pokleknuli pred naletima »vučje družine« iz Savske. Gosti su bolje otvorili susret i zahvaljujući poenima mladog trijumvirata Drežnjak-Prkačin-Branković rano poveli 0:6. Dobra obrana zagrebačkog sastava usporila je napade Puntamičana koji su do prvih poena stigli na isteku četvrte minute, a u sličnom se ritmu nastavilo sve do kraja prve četvrtine. U šuterski skromnom izdanju s obje strane, u kojem smo u prvih deset minuta vidjeli tek dvije trice, po jednu sa svake strane, bolje su se snašli »Cibosi« koji su do gotovo svih poena iz igre dolazili iz reketa, što im je bilo dovoljno da u dva navrata otiđu na plus šest. Ipak, da se gosti rano ne odvoje pobrinuo se mladi Sandro Rašić koji je s dva dalekometna ubačaja vratio svoju momčad u potpuni egal (17:17).


Čvrste obrane
Kako se moglo i očekivati, obje momčadi su nastavile s agresivnom košarkom u kojoj je naglasak bio na zaštiti svog obruča, pa smo u narednih nekoliko minuta gledali igru u kojoj su »Soniksi« nakratko i poveli. Dogodilo se to nakon koša Jakova Vladovića u 13. minuti za 22:20, no kako je vrijeme odmicalo do izražaja je došla veća individualna kvaliteta gostujućeg sastava. Semafor je još pretkraj druge dionice pokazivao minimalnih plus jedan za Cibonu (28:29), a onda je uslijedilo gostujući nalet 0:6, pa se na veliki odmor otišlo s ugodnom prednošću Zagrepčana. »Cibosi« su 24 od svojih 35 poena u prvom poluvremenu ubacili ispod obruča te je bilo jasno da će Puntamičani u nastavku morati bolje braniti prilaze svom košu žele li doći do još jednog velikog iznenađenja.


Odvajanje Cibone
Dobro su Zadrani ušli u treću četvrtinu i s četiri vezana poena prišli na samo posjed zaostatka, no nije trebalo dugo čekati da momci iz Savske ubace u brzinu više i odvoje se na dvoznamenkastu prednost. U gostujuću seriju 2:10 Planinić je ugradio četiri, a Radovčić, Drežnjak i Prkačin po dva poena, nakon čega je trener Vlašić bio primoran pozvati minutu odmora ne bi li razdrmao svoje momke. Agresivna obrana desetkovala je visoku liniju »Soniksa«, pa su već u tim trenucima na klupi zbog četiri osobne pogreške sjedili Tomislav Cvitković i Marino Šarlija, što je suzilo opcije iskusnom stručnjaku na domaćoj klupi. Izgubili su Puntamičani ionako nategnute konce igre u napadu pa je prednost gostiju nastavila rasti sve do plus 16, s koliko se i ušlo u posljednju dionicu (43:59).




Mirna završnica
Glavni »krivci« za veliki minus zadarskog sastava bili su slaba obrana reketa i deficit u skokovima, pa su »Vukovi« već nakon pola sata imali 15 skokova više (20-35). Do kraja smo gledali mirno odrađivanje posla Cibone koja je u završnici dala priliku svim igračima osim ozlijeđenog Damira Markota, no dubokim rotacijama unatoč, gosti su u jednom trenutku imali i visokih 30 razlike. Zagrepčane su do 22. pobjede u hrvatskom prvenstvu vodili Ivan Novačić i Darko Planinić sa 16, odnosno 15 poena, dok je najefikasniji u domaćim redovima bio Daniel Zovko s 14 koševa.


Odgođen okršaj Jazina i Omiša
Utakmica 22. kola Prve muške lige između razvojne momčadi Zadra, KK Jazine Arbanasi i Omiš Čagalj Toursa odgođena je zbog pozitivnog nalaza na COVID-19 u redovima Jazina. Susret se trebao igrati u subotu u 17 sati, no malo prije dvoboja saznalo se da momčad mora otići u samoizolaciju. Novi termin će se odrediti naknadno. Podsjećamo da je ovo trebala biti posljednja utakmica ligaškog dijela sezone, a Jazine bi s pobjedom osigurale svoje mjesto u doigravanju kao trećeplasirana momčad u drugom razredu hrvatske košarke (KK Zadar).


SONIK P. 63 – CIBONA 89
(14:17, 14:18, 15:24, 20:30)
ZADAR – Dvorana Jazine. Bez gledatelja. Suci: Josip Radojković, Karlo Mirčeta i Frane Mjeda.
SONIK P.: Jošić 3, Palčić 1, Runjić 9, Cvitković 2, Gospić 10, Vladović 7, Rašić 13, Šarlija 4, Vručinić, Zelanto, Zovko 14, Petani. Trener: Hrvoje Vlašić.
CIBONA: Mustapić, Prkačin 7, Branković 14, Drežnjak 10, Nakić, Radovčić 8, Planinić 15, Marić 13, Buljević 6, Novačić 16, Gnjidić, Markota. Trener: Vladimir Jovanović.