Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zabočanima isporučena osveta s kamatama

28.03.2021. 07:16


Gostovanje u Hrvatskom zagorju bilo je posebno označeno u itineraru košarkaša Zadra još tamo od kraja veljače kada ih je Zabok neugodno iznenadio s pobjedom usred Krešinog doma. Stoga je Mršić sa svojim igračima planirao slatku osvetu koja je i isporučena u pravom smislu riječi. Odlučno i bez imalo kalkulacija ušao je Zadar u susret i nakon pet minuta igre na semaforu je stajalo 0:16. Po pet koševa su ubacili Mavra i Carter, dodao je tricu Vuković te Onuaku koš i dodatno te se domaćin već na otvaranju doslovno našao na konopcima, a koliko je bio grogiran tim gostujućim »blitzkriegom« potvrdit će podatak da su prve poene postigli nakon dugih šest minuta igre. Ta velika prednost Zadrana narasla je do kraja prve dionice i na još izdašnijih 21 koševa (7:28) te je već tada bilo kristalno jasno da dva boda odlaze prema Višnjiku, iako su abaligaši još morali proći kroz ozbiljniju napadačku krizu tijekom prve polovice druge dionice. Istina, zabrinulo je Mršića to jedno zakašnjelo buđenje Zabočana koji su naglo povezali svoje redove spustivši dotada golemi zaostatak na »tek« osam koševa (21:29). Ono što se zbilo domaćinu na otvaranju utakmice to su morali proživjeti i Mršićevi igrači koji su preko pet minuta bili bez ijednog ubačaja, no srećom taj njihov anemični period Zabok je naplatio samo s 14:1 serijom, a moglo je biti i puno gore.


Plus 24 do odmora
No, pokazao se taj pozitivan zanos domaćeg sastava potpuno neopasnim po gostujuće ambicije jer se u tri i pol minute do poluvremena sve ekspresno povratilo na onu situaciju s kraja prve četvrtine. Ubacili su Zadrani u dvije brzine više, složili fenomenalnu seriju 17:1, u koju je Vuković ugradio osam koševa, te na odmor odnijeli najvećih 24 plusa (22:46) koji su i prije početka nastavka bili jasni signal da će Zabok dobiti osvetu s kamatama. Trebalo je, naravno, odraditi »u punoj ratnoj spremi« i dobar dio treće četvrtine, kako se ne bi dogodio neki ludi povratak Tomasovih igrača, no dovoljnim se pokazalo uvodnih pet minuta drugog poluvremena kada se Zadar približio margini od 30 plusa. Palokaj je s dvije trice odveo rezultat u revijalne vode (26:55), što je objeručke prihvatio i Mršić poslavši svoje ponajbolje figure na zasluženi odmor pred današnji sraz s Igokeom dok su rezervisti tako dobili poveću minutažu koju su iskoristili tako da su i podebljali prednost do kraja susreta. Pet igrača Zadra upisalo je dvoznamenkaste učinke, a prednjačio je Justice s 12 ubačaja, po 11 su zabili Palokaj i Vuković dok su po 10 poena postigli Mavra i Carter, a kod Zaboka Worku je bio jedini iznad prosjeka sa 16 ubačaja.


ZABOK 61 – ZADAR 93  (9:28, 13:18, 12:18, 27:29)
ZABOK -Gradska sportska dvorana. Bez gledatelja. Suci: Marko Mustapić, Franko Gracin i Nikola Perlić.
ZABOK: Martinko 8, Krajinović 11, Anzulović 3, Tomas 2, Črnjević 2, Diminić, Worku 16, Maričević 11, Jambrović 8, Antonić, Elčić. Trener: Ivan Tomas.
ZADAR: Carter 10, Jordano 7, Justice 12, Palokaj 11, Brala 7, Vuković 11, Bursać 4, Junaković 3, Mavra 10, Onuaku 5, Planinić 7, Kraljević 6. Trener: Veljko Mršić.




Danas u Krešinom domu protiv Igokee
Košarkaši Zadra danas, s početkom u 17 sati, moraju ponovno na parket, i to u svojoj dvorani Krešimira Ćosića gdje u sklopu 23. kola ABA lige ugošćuju Igokeu. Težak protivnik, posebno u ulozi drugog takmaca u manje od 24 sata, koji je i jedan od jačih sastava ovosezonskog izdanja regionalne lige. Motiva u ovom srazu pak za Veljka Mršića i njegove igrače neće nedostajati jer još uvijek je bolna rana iz prvog dijela kada su deklasirani u Laktašima (72:48), uz katastrofalni napadački učinak od tek 48 postignutih koševa.
– Igokea je odlična momčad koja, u ovom trenutku, možda igra najbolju košarku u ABA ligi i definitivno su jedan od kandidata za doigravanje. U prvoj utakmici u Laktašima smo bili u igri 30 minuta, bez obzira na naš slabi napad. Problem je što za ovu utakmicu nemamo nikakvu pripremu zbog ovakvog zgusnotog rasporeda. Mislim da ćemo biti dobri i da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i imamo veliku želju pokušati se revanširati za taj poraz koji smo doživjeli u prvom dijelu – kazao je Mršić uoči Igokee.