Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Na listi SDP-a i HNS-a 50 posto žena

Autor:

27.04.2009. 22:00
Na listi SDP-a i HNS-a 50 posto žena

Foto: Filip BRALA



istu s kandidatima za predstojeće lokalne izbore koalicijski partneri na županijskoj razini SDP-HNS te na gradskoj SDP-HNS-SHUS predali su sinoć. Iako neće s listama ići u javnost do srijede, neka od imena i pozicije uspjeli smo saznati.
Tako je Ingrid Antičević-Marinović prva na listi za Gradsko vijeće, što znači da će, ako ne postane gradonačelnica, opet sjediti u Gradskom vijeću. Među prvih sedam kandidata za Gradsko vijeće su i dosadašnji vijećnici SDP-a Željko Mikin i Omerka Šarić te Željko Ivančević koji je jedan mandat “pauzirao”, ali i Sabina Glasovac koja je u prošlom mandatu bila vijećnica Županijske skupštine. HNS-ov Ivo Gregov koji je jedan od kandidata za zamjenika gradonačelnice je osmi na listi, dok je predsjednica GO HNS-a Vesna Sabolić druga na listi. Predsjednica SHUS-a Gordana Mrkić je 15. na listi. Stanislav Antić i dr. Erma Ivoš Nikšić su na 14., odnosno 15. mjestu na listi za Gradsko vijeće, a oboje su u prošlom mandatu postali gradski vijećnici kao nestranački kandidati iz kvote SDP-a.
Na županijskoj listi prvi je predsjednik ŽO SDP-a Svetko Šarić, dok je drugi na listi predsjednik ŽO HNS-a Željko Kurtov Buš. SDP-ov kandidat za župana Duško Vidov je peti na listi, dok je kandidatkinja za njegovu zamjenicu dr. Renata Sabljar Dračevac treća. Od novih imena na sedmom mjestu je Nikola Turčinov koji je bio u rukovodstvu Foruma mladih SDP-a, a važno je napomenuti da je aktualni načelnik Općine Vir Kristijan Kapović četvrti.
– Prije svega imamo paritetnu zastupljenost, i to u vodstvu, kao što znate gradonačelnicu i zamjenike, isto tako i za županiju gdje je naš kandidat Duško Vidov koji ima dvije dožupanice. Prema tome, i imena će jednako tako biti zastupljena, imamo mladih i novih lica te imamo 50 posto žena, rekla je Antičević-Marinović ističući kako će listu objaviti tek u srijedu.