Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Predstavljen program Europskog tjedna

Autor: Ivana Burica

27.04.2010. 22:00
Predstavljen program Europskog tjedna

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadarski župan Stipe Zrilić i županijski pročelnik Davor Lonić, koji ujedno vrše i dužnost predsjednika, odnosno tajnika Županijskog savjeta za europske integracije Zadarske županije, predstavili su jučer program Europskog tjedna 2010.
Europski tjedan, koji će trajati do zaključno 8. svibnja, započeo je jučer radionicom IPARD programa u Razvojnoj agenciji Zadarske županije. Jučer je također u Maloj vijećnici Doma županije održana Svečana sjednica Županijskog savjeta za europske integracije Zadarske županije, a bibliobus Gradske knjižnice Zadar, kao što će to činiti i svakog dana održavanja Europskog tjedna, je po mjestima Zadarske županije dijelio promidžbene materijale Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.
Danas će se s početkom u 9 sati u Gradskoj knjižnici Zadar održati kreativna dječja radionica “Upoznajmo EU”, a u 9.30 sati započinje i drugi dan održavanja radionice IPARD programa.
U četvrtak će se dječja kreativna radionica “Upoznajmo EU” održati u Ogranku GKZ-a u Arbanasima, a u ponedjeljak, 3. svibnja, i u Ogranku Ploča.
U ponedjeljak i utorak u vremenu od 10 do 15 sati u zgradi rektorata Sveučilišta u Zadru na rasporedu je radionica “Upravljanje projektnim ciklusom metodom logičkog okvira” namijenjena djelatnicima Sveučilišta u Zadru. U ponedjeljak s početkom u 11.30 i 14 sati će se u IMPACT centru (Europskom centru za međusektorsku suradnju) održati predavanja s radionicama za učenike završnih razreda osnovne škole na temu “Upoznajmo Europsku uniju!”.
Konferencija “Financiranje za projekte malih i srednjih poduzetnika” na rasporedu je u utorak od 10 do 13 sati u IMPACT centru.
U srijedu s početkom u 10 sati će se u IMPACT centru održati savjetovanje o završetku procesa pregovora te mogućnostima korištenja strukturnih fondova i kohezijskog fonda. Organizatori savjetovanja su Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija RH, SDURF i Županijski savjet za europske integracije Zadarske županije, a govorit će šef Delegacije Europske unije u RH, veleposlanik Paul Van Doren, državni tajnik za europske integracije MVPEI Andrej Plenković, veleposlanici te predstavnici SDURF-a.
Dječja kreativna radionica “Upoznajmo EU” tog će se dana s početkom u 10.30 sati održati u Ogranku GKZ-a Bili Brig.
U 12 satu u novom kampusu Sveučilišta u Zadru održat će se videokonferencija “Regionalna – EU suradnja na izradi magistarskih i doktorskih programa te u Programu cjeloživotnog učenja Europske komisije”
U četvrtak će u Velikoj vijećnici Doma Županije u vremenu od 9 do 15 sati biti predstavljen projekt “ABCD Europa projekt educiranja djece i mladih o EU”.
Tribina “Korištenje pretpristupnih i strukturnih fondova Europske unije u sektoru turizma” održat će se u petak u IMPACT centru s početkom u 10 sati. Završni dan Eurospkog tjedna je subota, 8. svibnja kada će se obilježiti Dan Europe.
Na Narodnom trgu će od 9 do 13 sati biti postavljen EU info pult. Istovremeno, točnije s početkom od 10 sati na Narodnom trgu – kod Gradske straže trajat će prigodni dječji zabavni program. Na relaciji Narodni trg – Carina će se u organizaciji Atletskog kluba Alojzije Stepinac održati revijalni dječji maraton “Dječjim koracima u Europu”, a u 12 sati s Narodnog trga prema crkvi Gospe od Zdravlja kreće defile Gradske glazbe Zadar i Zadarskih mažoretkinja s izvedbom Ode radosti, službene himne Europske unije.