Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Trofej Sinju, Zadrani sve bolji

Autor: Branimir Vukosav

27.04.2010. 22:00
Trofej Sinju, Zadrani sve bolji


Ragbi klub Sinj protekle je nedjelje bio domaćin turnira Kupa Dalmacije, na kojemu su ove godine, uz domaćine i ragbi klubove Nada i Makarska rivijera nastupili i ragbijaši Zadra. S obzirom da je dan ranije hrvatska reprezentacija u Splitu igrala kvalifikacijsku utakmicu protiv Nizozemske te je zbog reprezentativnih obveza bila pauza u redovitim ligaškim natjecanjima, Kup Dalmacije je osim prestiža imao kvalitetnu ulogu u nastavku kontinuiteta igrača i momčadi koji su nastupili. Prema svemu viđenom, ove se godine igrao najbolji i najneizvjesniji ragbi čemu su vrlo dobrim igrama doprinijeli i zadarski ragbijaši pruživši vrlo kvalitetan otpor nadmoćnim suparnicima. Trofej je na koncu ostao Sinjanima koji su u finalnom ogledu svladali prošlogodišnje pobjednike, momčad Nade rezultatom 8:7 (3:0).
U prvom krugu Zadrani su odmjerili snage sa splitskom Nadom, najjačim hrvatskim prvoligašem, koji je istini za volju, nastupio oslabljen za reprezentativce koji su dan ranije odmjerili snage s Nizozemcima. Prvo poluvrijeme donosi iznimno atraktivan i kvalitetan ragbi, na odmor se odlazi s 15:7 za Splićane, skor za Zadar postiže Delonga uz pretvaranje Mijića. U nastavku Nada više nije dozvolila nikakva iznenađenja te utakmica završava rezultatom 32:7 za splitsku momčad.
Utakmicu za treće mjesto Zadrani su odigrali protiv još jednog prvoligaša, momčadi Makarske rivijera, koja je u prvom krugu poražena od Sinja. Prva polovica utakmice obilježena je vrlo čvrstim obranama koje su efikasno rješavale bilo kakve napadačke akcije s obje strane. Ipak, Makarani prije odmora postižu skor uz uspješno pretvaranje, te prvi dio završava rezultatom 0:7. Nastavak donosi više napadačke igre, igrači iz Makarske postižu dva pogotka uz jedno uspješno pretvaranje, a jedan skor za Zadar postiže i Delonga. Na koncu, rezultat od 19:5 za iskusne ragbijaše iz Makarske ide u prilog činjenici o sve boljoj igri zadarskih ragbijaša koji su, unatoč očekivanom četvrtom mjestu, ostavili možda i najbolji dojam do sada u iznimno jakoj konkurenciji.


Rezultati, krug: Nada – Zadar 32:7 (15:7), Sinj – Makarska rivijera 16:0 (13:0); za treće mjesto: Zadar – Makarska rivijera 5:19 (0:7); finale: Sinj – Nada 8:7 (3:0).
Za Zadar su u Sinju nastupili: Eškinja, Lončarić, Bračić, Nagy, Bjelobabić, Eterović-Sorić, Pavelić, Klečina, Babić, Andabak, Mijić, Delonga, Maksan, Perica, Čvrljak, Fatović, Dedić, Leko, Kovačić i Ražnjević.