Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Više kisika našem gradu

Autor: Katina Vrsaljko

27.04.2010. 22:00
Više kisika našem gradu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Na dva mjesta učenici su posadili američki papar, Schinus molle, iz porodice paprati te još jedno stablo porijeklom iz Azije, sapindaceae iz porodice kellreuterie


Još jednu u nizu akcija u okviru Eko dana odradili su jučer najmlađi ekološki osviješteni Zadrani. “Stablo za budućnost” posadili su u okućnici svojih škola učenici Prirodoslovno – grafičke škole i Gimnazije Vladimira Nazora uz podršku mališana iz dječjeg vrtića Galeb te pod budnim okom ravnatelja Žarka Grancarića i Rade Šimičevića.
Na dva mjesta učenici su posadili američki papar, Schinus molle, iz porodice paprati te još jedno stablo porijeklom iz Azije, sapindaceae iz porodice kellreuterie.
Mališani su oko stabla plesali i pjevali pjesmice kao što su “Ja sam mali ekolog” i “Kad si sretan”, srednjoškolci su sadili, a profesori pomagali i sve fotografirali. Ravnatelji su ih ponosno gledali i izrazili zahvalnost Gradu Zadru te Nasadima i Čistoći koji su napravili velik dio posla u ovoj sadnji.
Kako je rekla jedna od učenica iz Prirodoslovno-grafičke škole i lani su sadili stablo i malo čistili oko škole.
– Uvijek nam je ljepše u prirodi, nego u učionici. Malo radimo, malo se družimo, a i napravimo nešto korisno za više kisika u našem gradu, rekla je Matea.
Možda će taj “novi kisik” kroz prozore ući i u učionice pa će djeci biti draže sjediti u njima. Samo da im ne donose i neke nove proljetne alergije poput “alergije na nastavu”.