Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Cibona je odigrala izvanredno

27.04.2011. 22:00
Cibona je odigrala izvanredno


Odigrali smo slabije od očekivanog; veliki hendikep je bio nedostatak vremena za oporavak nakon utakmice sa Zagrebom – izjavio je Grdović


Krešina dvorana sinoć je  posvjedočila dijametralno suprotnom  izdanju Zadrana u odnosu na prvu  utakmicu s Cibonom. Već od početka  dvoboja devetog kola vidjelo se su  vukovi odlučni zatražiti “povrat  PDV-a”, nadoknaditi neugodnih i visokih minus 23 iz prvog susreta (57:80).  Nakon 40 blijedih minuta “bijelo-plavih” semafor je rekao da su u tome i  uspjeli. Konačnih 70:93, očekivano,  navuklo je ozbiljan izraz na lice trenera  Zadra.
– Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi. Odigrali su izvanredno od prve do  zadnje minute. Mi smo odigrali slabije  od očekivanog; veliki hendikep je bio  nedostatak vremena za oporavak nakon utakmice sa Zagrebom, međutim,  time ne želim umanjiti pobjedu Cibone. Za razliku od nas, imala je raspoložene igrače i dodatnu kvalitetu u  široj klupi. Tako su mogli mijenjati  ritam i bolje odraditi unutarnju i vanjsku igru – izjavio je Josip Grdović.
Njegov imenjak na klupi Cibona  tijek događanja na parketu ovako je  prokomentirao:
– Odigrali smo maksimalno koncentrirano. Situacije koje smo zacrtali  pred početak utakmice smo velikim  dijelom iskoristili. Na ruku nam je  išao i Zadrov problem s ozljedama,  jedan od elemenata koji je utjecao na  rezultat. Htjeli smo svakako izbjeći  transformaciju Zadra iz obrane u brzu  tranziciju, segment u kojem je suparnička momčad izuzetno nezgodna,  a našu obranu posebno smo fokusirali  na Cara – kazao je Josip Vranković,  trener gostujućih i hrvatske reprezentacije.
Što se promijenilo od kada ste došli  na klupu Cibone? Imate istu momčad  koja je od Borika izgubila 23 razlike –  zanimalo je novinare.
– Sve igrače sam pratio kroz različite  selekcije, tako da mi nije trebalo previše vremena za upoznavanje s njima.  To je bila olakotna okolnost. Po dolasku sam im kazao da možemo izgubiti, ali da pritom moramo pokazati  želju i karakter, na kojima počiva svaka  ozbiljna momčad – obrazložio je Vranković.