Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ovoga puta i autorske stvari

27.04.2011. 22:00
Ovoga puta i autorske stvari


Bendovi koji se nalaze na njihovom repertoaru između ostalih su Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode, Muse, Talking Heads, Haustor i Denis & Denis, ali ovoga puta tu su i autorske stvari


Pop-metal klapa Libar nastupit će u Q baru sljedeći tjedan, točnije 7. svibnja. Miljenici zadarske publike kažu da jedva čekaju ponovni nastup u Zadru.
Podsjetimo, Libar čini 9 članova, a publiku osvajaju i oduševljavaju nevjerojatnom energijom te bogatim i raznolikim repertoarom koji se sastoji od domaćih i stranih pop i rock covera. Bendovi koji se nalaze na njihovom repertoaru između ostalih su Red Hot Chili Peppers, Depeche Mode, Muse, Talking Heads, Haustor i Denis & Denis, ali ovoga puta tu su i autorske stvari. Započeli su karijeru kao “klapa Libar”, ali još 2009. godine odmakli su se od klapskog koncepta i postali bend. Iste godine oduševili su publiku heavy metal obradom pjesme “Pusti da ti leut svira” Đele Jusića, a nedugo zatim osvojili su čak tri nagrade na šibenskom festivalu šansone pjesmom “Dite”. Radijske postaje su ih prozvale jednim od velikih nada naše glazbene scene, a Libar neumorno stvara i dalje kako bi opravdao očekivanja glazbenih urednika, publike i, naravno, vlastita.
Autorski album očekuje se krajem ljeta, a nedavno im je izašao i drugi singl, “Kukalo”, uradak pjevača Marija Alajbega. Tekst je ljubavna metafora dječje igre “Skrivača”. Glazbom se Libar potrudio još dalje odmaknuti od klasičnog klapskog koncepta, tako je aranžman obogaćen gitarskim dionicama karakterističnim za power pop i alter rock, uz plesne sekvence bliske područjima disko punka i break beata! “Kukalo” je vesela, jednostavna i optimistična pjesma koja osvaja radijske postaje, ali je namijenjena i osvajanju – klupskih prostora!
Libar vam poručuje da odmah zaokružite 7. svibnja u kalendaru ako ste blizu Zadra jer pripremaju koncert za pamćenje!
Ulaznice za koncert moći će se kupiti na dan koncerta na ulazu u klub po cijeni od 40 kuna.