Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Još uvijek ovisimo sami o sebi

27.04.2012. 22:00
Još uvijek ovisimo sami o sebi


Da smo pobijedili Svjetlost i Cedevitu, ranije bismo riješili pitanje ulaska u ABA ligu. Ovako to moramo rješavati u posljednjim utakmicama, no tako je to u sportu. Još uvijek ovisimo sami o sebi. Trebamo uložiti sve snage da ostvarimo ono što smo zacrtali na početku sezone – kaže Aleš Pipan


Košarkaši Zadra jučer su se, nakon tri slobodna dana, vratili treninzima u svojoj dvorani. Neki su i za to vrijeme odrađivali individualne treninge, no većini je ova kratka stanka bila potrebna prije svega za punjenje baterija pred završni sprint sezone. Dramatični porazi od Svjetlosti u Slavonskom Brodu i Cedevite kod kuće ostavili su traga i jednostavno je trebalo provesti nekoliko dana izvan terena, kako bi se na to zaboravilo.
– Dao sam igračima jedan slobodan dan više, nego što bismo imali da smo igrali u utorak. Nakon posljednje dvije utakmice su bili stvarno iscrpljeni i fizički i psihički i mislim da im je bilo potrebno malo odmora. Sljedeća utakmica je tek u petak tako da imamo sasvim dovoljno vremena da se pripremimo za Cibonu – kaže Aleš Pipan.
Kako treneru izgleda momčad četiri dana nakon traumatičnog domaćeg poraza od Cedevite, nakon kojega ih je publika prvi put ove sezone na kraju utakmice ispratila zvižducima?
– Mislim da su se odmorili, ohladili i da sada pozitivno gledaju na završnicu sezone. Na prvom treningu smo se malo rastrčali i šutirali, a onda krenuli dalje uobičajenim ritmom. Što je bilo, bilo je, sada je pred nama Cibona, a nakon nje Zagreb pa Jolly. Zna se što moramo napraviti na tim utakmicama da bismo ostvarili naš cilj.
Mnogo se proteklih dana pričalo i o suđenju. O tome kakvo je bilo i kakvo bi moglo biti u završnici prvenstva.
– Treneri i igrači trebaju biti koncentrirani samo na igralište i pokušati izvući maksimum iz posljednja tri kola. Ne razmišljamo ni o čemu drugome, osim o našoj igri i kako se što bolje pripremiti za protivnika. Pokušat ćemo pobijediti sve tri preostale utakmice.
Na papiru je najteži posao upravo u sljedećoj utakmici, protiv za sada jedine neporažene momčadi lige, Cibone (11-0), a četiri dana nakon toga na rasporedu je utakmica odluke, gostovanje kod Zagreba u Trnskom.
– Da smo pobijedili Svjetlost i Cedevitu, ranije bismo riješili pitanje ulaska u ABA ligu. Ovako to moramo rješavati u posljednjim utakmicama, no tako je to u sportu. Još uvijek ovisimo sami o sebi. Trebamo uložiti sve snage da ostvarimo ono što smo zacrtali na početku sezone – za kraj će trener Zadra.


U nedjelju Cibona-Zagreb, danas Cedevita-Partizan




Prije utakmice sa Zadrom, koja će vjerojatno odlučiti o putniku u ABA ligu sljedeće sezone, Zagreb će odraditi tri uzastopna gostovanja. Prvo u nedjelju (19,30) kod Cibone, potom sljedeću srijedu u Splitu pa u subotu kod Cedevite. Zadrani se nadaju da će Zagrebovi gradski rivali pošteno odraditi posao, bez obzira što im ta utakmica rezultatski neće mnogo značiti.
– Zanima nas samo ova utakmica i da podižemo svoju igru, kako bismo doigravanje dočekali sto posto spremni. Nije Hrvatska Kina da bi nam bilo koje putovanje bilo daleko. Razmišljanje na taj način je možda malo i neprimjereno – prenosi Sportnet riječi Jasmina Repeše po pitanju je li bolje u polufinalu doigravanja igrati sa Zagrebom ili putovati na jug.
Danas u Tel Avivu počinje završni turnir regionalne ABA lige. U prvom polufinalu (17.45) sastaju se Cedevita i Partizan, a u drugom (20.15) Maccabi i Budućnost. Finale je na rasporedu u ponedjeljak u 20.15.