Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Trećeligašima i bod dovoljan

27.04.2012. 22:00
Trećeligašima i bod dovoljan


Raštane su od prošlog kola ponovno vodeća momčad Treće HNL – jug, a tu im poziciju neće biti lako obraniti u Opuzenu u 29. kolu. Neretvanac je ovog proljeća pravi domaćinski sastav, kod kuće pobjeđuje, a na gostovanjima gubi. Momčad Leopolda Burčula bila bi stoga zadovoljna i bodom iz Opuzena.
– Treba od prve napasti u Opuzenu, i dok se domaćin ne snađe postići poneki gol. U suprotnom neće nam biti lako – smatra Josip Čačić, igrač Raštana.
Primorac je gost Makarana, koji su nakon izvrsnih igara i epiteta hita proljeća malo posustali, izgubili su posljednje dvije utakmice pa su ostali na začelju ljestvice. Primorac igra i kod kuće i u gostima, a odatle i optimizam pred put u Makarsku. Primorac će biti bez Marka Morvačića, prvog strijelca, ali zato mladi Šarić i Colić čekaju svoju priliku.
– Idemo se nadigravati jer tako najbolje igramo. Svi koji budu u sastavu dat će maksimum da bismo nastavili pozitivan niz – poručio je Stjepan Klarin, igrač Primorca.
U sve težoj situaciji su igrači Velebita koje samo bod dijeli od posljednjeg mjesta. Gostovanje kod Uskoka nije najbolja prilika za spašavanje dosad izgubljenog, no Benkovačni više nemaju izbora žele li ostati trećeligaši. Mario Kruneš ima tri žuta, svi ostali su spremni u benkovačkim redovima.
– Očekujemo barem bod na Klisu – kaže Denis Remšak, igrač Velebita.
Raspored (subota, 16,30 sati): Uskok – Velebit, Zmaj (M) – Primorac, Val – Zmaj (B), Neretva – Jadran LP, Primorac 1929 – GOŠK, Konavljanin – Zagora, Omiš – Dinara; nedjelja: Neretvanac – Raštane i Hrvace – Jadran KS.
Četvrta HNL
Hajduk ju u 24. kolu Četvrte HNL gost Paga na Julovici. Obje momčadi su u dobroj formi.
– Nadam se da ćemo iskoristiti slabe točke Pridražana i da će bodovi ostati u Pagu – kaže Mate Radan, igrač Paga.
Pakoštane će u Privlaci pokušati ne izgubiti, no kako su raspoloženi napadači Sabunjara bit će Pakoštanicima itekako teško. Polača će kod SOŠK-a, a Zlatna luka ugošćuje Posedarce. Trener domaćih Luzarko Novaković, inače i sam Posedarac, dobro ih poznaje i uvjeren je u pobjedu svog sadašnjeg kluba. Zrmanja bi mogla zaustaviti Krku, a Škabrnja poslovično igra dobro doma i već su “upisani” bodovi protiv Rudara. Podgradina će loš proljetni dojam pokušati popraviti protiv Dragovoljca.
Raspored (subota, 17 sati): SOŠK – Polača; nedjelja: Sabunjar – Pakoštane, Pag – Hajduk, Zlatna luka – HV Posedarje, Zrmanja – Krka, Škabrnja – Rudar, Podgradina – Dragovoljac, DOŠK – Vodice.
ŽNL
Malo nepažnje momčad Gorice je dovelo od uvjerljivog vodstva na ljestvici do samo jednog boda prednosti. Da u prošlom kolu u momčadi nije igrao igrač s tri žuta kartona prednost Gorice bi iznosila pet bodova, a ovako su čak šest prvih klubova unutar četiri boda razlike.
U 22. kolu od vodećih klubova možda u najboljem položaju su Arbanasi koji jedini igraju kod kuće i to protiv posljednjeplasiranog Galovca, dok su ostali gosti. U ovoj su utakmici Zadrani favoriti tako da bi osim pobjede Arbanasa sve drugo bilo iznenađenje. Ostali vodeći klubovi su gosti i prema tome čeka ih veliko iskušenje. Lider Gorica odlazi na gostovanje u Crno protiv mlade i ambiciozne momčadi Dalmatinca. Croatiju čeka vrlo teško gostovanje u Bibinjama odakle se teško odnose bodovi. Gotovo u istom položaju je i Vrčevo jer i na Šaraju domaći Debeljak teško daje bodove. I kao posljednji klub unutar četiri boda jest gračački Velebit kojeg također čeka teško gostovanje u Sv. Filip i Jakovu protiv Nove zore.
Raspored, nedjelja (17): Arbanasi – Galovac, Nova zora – NOŠK, Zemunik – Velebit, Bibinje – Croatia, Dalmatinac – Gorica, Debeljak – Vrčevo.


Vjerojatnih 11


Velebit: Šarić, Morić,, Žilić, Remšak, Dujmović, Bačić, Rakić, Kolić, Miletić, Uskok, Bilaver.
Primorac: Jurjević, Klarin, Lazarevski, Serdarević, Grgurević, Marković, Olujić, Stojanov, Tokić, Šarić, Pelicarić.
Raštane: Pedić, Veršić, Rogić, Bašić, Birkić, Tičak, Čirjak, Župan, Burčul, Ivković, Čačić.