Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zebić: Bod protiv farmaceuta nije nedohvatljiv

27.04.2012. 22:00
Zebić: Bod protiv farmaceuta nije nedohvatljiv


Nema nikakvog opuštanja niti ga smije biti. U Koprivnicu putujemo bez rezultatskog imperativa, ali spremni smo odigrati kvalitetnu utakmicu i vratiti se neporaženi – kazao je Zebić


Slijedi 28. kolo u kojem prvoligaš sa Stanova odlazi na noge trećeplasiranoj momčadi lige Slaven Belupu. Pobjedom nad Cibalijom Zadrani su stigli na korak od osiguranja prvoligaškog ostanka, još to moraju samo potvrditi i matematički. Međutim, upravo ta činjenica ne dopušta momčadi Dalibora Zebića potpuno opuštanje, k tome na Stanovima uvjeravaju da žele što bolji plasman na kraju sezone. Logika govori, ako su mogli remizirati na Maksimiru protiv prvaka, zašto bi onda to bilo nemoguće protiv Slaven Belupa.
– Atmosfera u momčadi je odlična, to se vidi na svakom treningu. Vidim želju kod igrača da nastave u visokom ritmu i u ova posljednja tri kola – kazivao je jučer ujutro Zadrov strateg Dalibor Zebić.
– Protiv Cibalije smo skinuli najveći dio briga s glave. Ipak, svjesni smo da još matematički nismo osigurali prvoligaški status. Naravno da priželjkujemo pobjedu Hajduka u Zaprešiću (op. a. utakmica igrana sinoć) koja bi značila i matematičku potvrdu, ali tko može garantirati da će ovakav Hajduk slaviti. Uostalom, i mi možemo nešto napraviti u Koprivnici po tom pitanju. Nogomet je nepredvidljiva igra, svi smo očekivali Barcelonu i Real u finalu Lige prvaka, a na kraju će ga igrati Chelsea i Bayern.
Zebić je još jednom naglasio da je njegova, a i želja njegovih igrača, nastaviti pozitivan niz.
– Ne želimo upropastiti uspješno proljeće. Ako se ne varam po učinku smo negdje oko 4. ili 5. mjesta u drugom dijelu prvenstva. Nema nikakvog opuštanja niti ga smije biti. U Koprivnicu putujemo bez rezultatskog imperativa, ali spremni smo odigrati kvalitetnu utakmicu i vratiti se neporaženi. Bod protiv farmaceuta nije nedohvatljiv.
Slaven Belupo čak može i do drugog mjesta u ova tri posljednja kola.
– Istina je, još jedan kiks Hajduka i oni su tu. Međutim, valja naglasiti da ni Belupo ne blista, remizirali su s Lučkim, pa u Šibeniku… Očito je da se ove sezone moglo vrlo lako do vrha ljestvice, ali isto tako je svima bilo blizu dno. Zadar je s dvije pobjede mogao biti u samom vrhu, odmah iza Dinama i Hajduka.
Hoće li Zadar opet kao protiv Cibalije težište igre baciti na sredinu terena?
– Pokušat ćemo po sličnom receptu odigrati i u Koprivnici. Protiv Cibalije smo pogodili s više igrača u veznoj liniji, a slično smo se postavili i protiv Dinama na Maksimiru. Kao što je poznato neće moći igrati Jure Jerbić zbog tri žuta kartona, a umjesto njega najvjerojatnije ulazi Ivan Tokić koji je odigrao korektno protiv Dinama. Razmišljam da u vrh napada ubacim Ivančića koji dobro radi na treninzima, a sudjeluje i u obrambenim zadacima napadajući zadnju liniju suparnika.
Zebić priželjkuje prije svega dobro otvaranje utakmice.
– Najvažnije da dobro startamo u utakmici. Po prvih desetak minuta odmah vidim je li to to, ili će biti problema. Koncentracija, posebno u tom otvaranju utakmice za nas je najvažnija. Ići ćemo maksimalno borbeno i ako budemo pravi kao u prethodnim utakmicama vjerujem da možemo donijeti bod iz Koprivnice – kazao je na kraju razgovora Zebić.
Vjerojatni sastav: Gluić, Fuštar, Prahić, Jonjić, Bilaver, Tokić, Ćurjurić, Vasilj, Begonja, Mršić, Ivančić.


Tomasov propušta Koprivnicu




Marin Tomasov ima pravo nastupa za Zadar u Koprivnici, ali ipak neće biti u sastavu. Razlog – ima problema s ozljedom zgloba.
– Naravno da bi u Koprivnici s Tomasovom u sastavu imali dimenziju više u našoj igri, posebno u kontrama. Međutim, na treningu je zaradio jedan udarac u zglob i trenutačno ne trenira. Nije ništa ozbiljno, ali bilo bi glupo nešto riskirati u ovome trenutku.