Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zlatni Bruno Mikulić, Lea Pavlović i Romana Lasan

27.04.2012. 22:00
Zlatni Bruno Mikulić, Lea Pavlović i Romana Lasan


U organizaciji Boksačkog kluba Zlatna rukavica u Zadru je jučer u dvorani SC Ravnice okončano PH – u boksu za žene u svim kategorijama, kadete i mlađe kadete. Ukupno je bilo prijavljeno 114 boksača i boksačica iz 34 hrvatska kluba.
U dvodnevnom programu prvog su dana održani finalni mečevi za žene te eliminacijski mečevi za kadete i mlađe kadete, a jučer su okončani finalni mečevi.
Kod muškaraca najuspješniji klub je Leonardo sa sedam osvojenih zlatnih medalja od čega četiri kod mlađih kadeta i tri u kategoriji kadeta, dok su iza njih mladi Sesvećani s pet osvojenih zlatnih medalja. U konkurenciji žena prednjačio je splitski Pit bull s tri osvojene zlatne medalje. U kategoriji mlađih kadeta za najboljeg boksača prvenstva proglašen je Mladen Sobjeslavski (Leonardo), a kod kadeta ta je čast pripala momku iz Polače koji nastupa za Sesvete Luki Prtenjači.
Od pet ovdašnjih klubova, domaćina Zlatne rukavice, Zadra, Dijagore, Sv. Krševana i Diabolika koji su imali 20 predstavnika zlatne medalje i naslov prvaka Hrvatske osvojili su mlađi kadet Bruno Mikulić (Zadar) te juniorka Lea Pavlović (Sv. Krševan) i seniorka Romana Lasan (Zlatna rukavica). Mikulić je naslov zaradio bez borbe jer je njegov protivnik na vaganju prekoračio težinu.
Kod žena porazom u finalu srebrne medalje su osvojile seniorka Antonela Begonja (Zlatna rukavica), kadetkinja Anamarija Babin (Zlatna rukavica), juniorka Ana Ožaković (Zlatna rukavica) i seniorka Danijela Ožaković (Zlatna rukavica). Kod muškaraca srebro su osvojili mlađi kadeti Ante Galešić (Dijagora), Filip Čačić (Diabolik) i kadet Alen Biljan (Sv.Krševan).