Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

FESTIVAL CVIJEĆA Sv. Filip i Jakov obasjan pjesmom Tomislava Bralića i Lovre Eškinje

28.04.2019. 19:25
FESTIVAL CVIJEĆA Sv. Filip i Jakov obasjan pjesmom Tomislava Bralića i Lovre Eškinje


U sklopu bogatog programa 19. festivala cvijeća Zadarske županije, Tomislav Bralić i klapa Intrade su u Sv. Filip i Jakovu održali koncertni spektakl koji je okupio više stotina vjernih fanova, zaljubljenika u popularno dalmatinsko klapsko pjevanje i zabavnu glazbu proisteklu iz tradicije Splitskog festivala i drugih sličnih estradnih smotri.
Osim žitelja Sv. Filip i Jakova i okruženja među publikom je bilo domaćih i stranih gostiju, najviše iz Slovenije, koji su zacijelo s ovog mjesta ponijeli predivnu uspomenu, dašak filipjanskog proljeća i Dalmacije i svega onoga o čemu Tomislav Bralić i klapa Intrade pjevaju.
Uz sjajnu visoku produkciju i scenografiju, besplatni cjelovečernji koncert za pamćenje na Rivi u ovom općinskom središtu je opravdalo reputaciju profesionalaca i status ponajbolje hrvatske klapske atrakcije. Nizali su se dalmatinski šlager za šlagerom, a publika, mahom ženska, pjevala je uglas zajedno s Bralićem i Intradama osjećajne pjesme o ljubavi, vinu, moru, Dalmaciji i Croatiji.
Prvi tenor klape Lovre Eškinja iz Sv. Filip i Jakova u više navrata je imao zapažene solo dionice, naročito u “Meni ne more bit”. Lovre zvani Špigeta dogodine slavi vrijedan jubilej, 20-godišnjicu klapskog pjevanja. Već je 11 godina prvi tenor Intrada, a prethodno je osam godina bio tenor u klapi Cantus iz Sv. Filip i Jakova koju je osnovao doajen klapske glazbe, preminuli Ljubo Stipišić-Delmata.
Uz sve to, vidno raspoloženi Filipijanac Lovre Eškinja i mega popularni Bibinjac Tomislav Bralić imali su dovoljno strpljenja i volje slikati se s fanovima i potpisivati CD-e sa svojim mnogobrojnim hitovima.