Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Klanac: Želimo »osvetu« za jesen; Ješe: Idemo po pobjedu i tri boda

28.04.2021. 07:28


Pred nama je uvijek zanimljivi i neizvjestan »županijski« derbi Treće HNL jug. U 26. kolu na igralištu Gordan Demo u Posedarju Hrvatski vitez će danas s početkom u 16.30 sati dočekati susjede iz Biograda na Moru, Primorac (B). I jedna i druga momčad nalaze se u donjem dijelu ljestvice i svaki bod im je važan u borbi za ostanak u među trećeligašima s juga. Posedarci su trenutačno na ljestvici plasirani ispred Biograjaca koji su u prošlome kolu bili slobodni i samim time imaju utakmicu više u svojim nogama. HV Posedarje u ovome trenutku drži 12. poziciju s 29 osvojenih bodva, dok je Primorac (B) smješten na 14. mjestu s dva boda manje. U prvom ogledu ove dvije momčadi igranom prošle jeseni Biograjci su na svom ravnjaku slavili uvjerljivo rezultatom 4:0. Trostruki strijelac je tada za domaćine bio Luka Vodopija, dok je jedan pogodak zabio Kevin Mondziaou. U HV Posedarju sigurno pucaju od želje da uzvrate Primorcu za taj poraz, a dodatni motiv sigurno nalaze i u prošlotjednoj uvjerljivoj pobjedi u Unešiću protiv Zagore koju su doslovno »razmontirali« s pokerom pogodaka u njihovoj mreži. To je tek druga gostujuća pobjeda momčadi iz Posedarja koju je ostvarila s novim trenerom na svojoj klupi Josipom Butićem.
– Ako će ovako moji suigrači igrati i pobjeđivati, onda ja slobodno mogu ostati sjediti na klupi – kazivao je jučer u šali kapetan momčadi HV Posedarja Luka Klanac koji nije bio u Unešiću.


Puni samopouzdanja
– Gostujuća pobjeda protiv Zagore došla nam je kao melem na ranu. Moji suigrači su odigrali odličnu utakmicu i uvjerljivo slavili u Unešiću. Ako me pitate što je tome pridonijelo, sigurno je riječ o više faktora. Jedan od njih svakako je šok izazvan promjenom trenera nakon što je Josip Butić zamijenio našeg dosadašnjeg »šefa« Kristijana Tutu. Neki igrači koji su do sada manje participirali u momčadi, dobili su priliku i ta želja za dokazivanjem sigurno je dala veliki obol. Cijela momčad se u ovoj utakmici trgnula i nitko nije sretniji od nas nakon ove uvjerljive pobjede. Zagori su nedostajala dva, tri važna igrača i svi ovi čimbenici doveli su nas do uvjerljivog slavlja.
Nakon odličnog ulaska u proljetni dio sezone, zaredali ste u narednih pet kola s lošim rezultatima.
– Istina, dobro smo ušli u drugi dio sezone, ali nakon toga smo stali i osvojili samo dva boda u pet kola. Zato nam i ova pobjeda u Unešiću puno znači. To je tek druga gostujuća pobjeda ove sezone, iako smo u puno utakmica imali šansu donijeti bodove sa strane. Međutim, nismo bili koncentrirani i dovoljno agresivni u tim dvobojima, pa su nam bodovi lako izmicali. Sada smo osvojili ta tri važna gostujuća boda koje moramo potvrditi na domaćem travnjaku. Eventualnom pobjedom praktički bi riješili sve dvojbe oko ostanka u Ligi i zato ćemo dati svoj maksimum da do tog cilja i dođemo.
U prvom ogledu ove dvije momčadi igranoj prošle jeseni Primorac je uvjerljivo slavio na svom travnjaku rezultatom 4:0.
– Prošle jeseni su nas nadigrali u Biogradu na Moru i uvjerljivo slavili. Kod nas je prisutan veliki motiv da im uzvratimo za taj poraz istom mjerom. Igramo na svom travnjaku gdje nikome ne prepuštamo ulogu favorita. Želimo pobjeđivati i na strani, ali na svom travnjaku to nam je imperativ. Mi smo se ovom pobjedom u Unešiću dignuli u sredinu ljestvice i dodatno dobili na samopouzdanju. Rekao bih da je naša kvaliteta napokon isplivala na površinu. S druge strane Primorac (B) je u lošoj seriji i na nama je da to pokušamo iskoristiti na najbolji mogući način.
Upitan što bi moglo odlučiti ovaj »županijski« derbi, Klanac je kazao:
– Naša želja, motiv i agresivnost, a mislim da smo trenutačno i fizički na višoj razini. Primorac izuzetno cijenim i respektiran. Riječ je o momčadi punoj kvalitetnih pojedinaca i iskusnih igrača. Međutim, upali su u krizu, a mi u HV Posedarju dobro znamo kako je to kada te ne ide. Mislim da smo u ovome trenutku bolja momčad i vjerujem da u današnjem dvoboju možemo do pobjede i tri boda – kazao je u najavi utakmice Luka Klanac.


Svježina i energija
Vedran Ješe, kapetan biogradskog Primorca također s nestrpljenjem očekuje današnji sraz s Hrvatskim vitezom.
– Županijski derbi uvijek nosi dozu neizvjesnosti i zanimljivosti, pa će tako biti i ovoga puta. I to bez obzira na kojem se mjestu nalazile momčadi. Ono što je sigurno je da bi nam tri boda iz ovog sraza puno značila. Ali, ne treba sumnjati da tako razmišljaju i u Posedarju. S obzirom na to da se obje momčadi nalaze u donjem dijelu ljestvice za očekivati je žestoku borbu za bodove. Mi smo malo svježiji jer smo se odmarali poteklog vikenda, ali u konačnici to ne mora ništa značiti. Imamo dosta ozljeda u svojim redovima, dok HV Posedarje ima širu klupu.
Biograjci su se posljednjim lošim rezultatima doveli u tešku situaciju s obzirom na to da su samo tri boda udaljeni od posljednjeplasiranog korčulanskog Zmaja.
– Definitivno smo ovoga proljeća, ali i tijekom jeseni prosuli puno bodova i doveli smo se u situaciju da sada moramo strepiti za ostanak u trećeligaškom društvu. Dosta bodova smo gubili u posljednjim trenucima utakmice primajući glupe golove. Međutim, od plakanja nema nikakve koristi i na nama samima je da se sada iščupamo iz ove situacije u koju smo se samo doveli. Imamo kvalitetu i vjerujem da će nam se negdje otvoriti. U svakom slučaju došao je posljednji trenutak da se trgnemo, inače nam se ne piše dobro. HV Posedarje je u boljoj psihološkoj situaciji uoči ove utakmice, pogotovo nakon uvjerljivog slavlja u Unešiću. Međutim, to ne mora ništa značiti u jednoj utakmici.
U jesenskom međusobnom srazu Primorac je na svom travnjaku uvjerljivo slavio u Biogradu na Moru.
– Nisu Posedarci loše igrali u toj utakmici, ali sam stekao dojam da su »izgorjeli« u prevelikoj želji. Mi smo bili mirni i svoje šanse smo pretvarali u pogotke. A to je upravo ono što nam u ovome trenutku nedostaje. U ovome dvoboju mogla bi presuditi želja i agresivnost, ali i svježina gdje smo trenutačno u prednosti. Ovo je ludi ritam igranja utakmica, u 35 dana smo ih odigrali čak 10 i to bi bilo previše i da smo profesionalci. Energija bi mogla presuditi, ali i neki potez ili pojedinac. U svakom slučaju želio bih da to bude u našu korist i da nakon ovoga dvoboja na našem kontu imamo tri boda više – kazao je u najavi dvoboja Vedran Ješe.
Treća HNL jug
26. kolo, danas, 16.30 sati: Hrvatski vitez Posedarje – Primorac (B), Neretvanac – OSK, Urania – Split, GOŠK Du. – Kamen, Zmaj (B) – Zmaj (M), Vodice – Neretva, Sloga – Zagora.
Strijelci
14 golova: Baldo Cicijelj, Abel Kalfić
13: Marko Musulin
11: Nikola Marić
10: Jakov Marinović, Mislav Pezo, Drago Gabrić, Mario Marović, Ivan Bubalo
9: Luka Vodopija, Ante Kuliš
8: Domagoj Marušić, Ivan Primorac
7: Zvonimir Teklić, Krešimir Luetić, Stipe Brnić, Ivica Bašić, Mario Popić, Ivano Čepo, Kevin Mondziaou
6: Ivan Repić, Duje Banić, Duje Tadić, Ivan Tomičić