Važna suradnja u vremenu pandemije i restrikcija putovanja

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Turističke agentice iz Sjedinjenih Američkih Država posjetile Zadar
Agenti su uživali u interkativnom vođenju po Zadru, koje je uspješno organizirala Turistička zajednica Zadarske županije. Nakon posjeta Zadru, svoje smo putovanje nastavili južnije, do Splita, Hvara i Pelješca. Posjet Hrvatskoj završiti ćemo u Dubrovniku, zaključila je Rodan
Ina RODIN
Gošće iz Sjedinjenih Američkih Država uživale su u kulturno - povijesnim ljepotama Zadra

Turističke agentice iz Sjedinjenih Američkih Država, čije su agencije usko specijalizirane za putovanja u segmentu luksuznog turizma, posjetile su Zadarsku županiju u sklopu prvog takvog europskog putovanja u vremenu pandemije koronavirusa.
Do 30. travnja, u pratnji Ine Rodin, direktorice Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u New Yorku, obići će Zagreb, Plitvička jezera, Zadar, Trogir, Split, Hvar, Pelješac i Dubrovnik. Putovanje Hrvatskom organiziraju agencija RealCroatia i Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u SAD-u. Cilj putovanja je, osim predstavljanja proizvoda luksuznog turizma, obilazak nacionalnih parkova i parkova prirode, te predstavljanje kulturno-povijesne i eno-gastronomske baštine Hrvatske, koji su izrazito popularni na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

Kratak posjet Zadru

Zbog epidemioloških ograničenja, koja su nametnuta zbog širenja pandemije koronavirusa, gošće iz Amerike bile su u kratkom posjetu Zadru. Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije, potvrdila nam je kako su vrlo zadovoljni činjenicom kako je u vremenu pandemije i restrikcija putovanja došlo do realizacije ovakve suradnje.
- Posjet kolega iz Sjedinjenih Američkih Država organiziran je u suradnji Hrvatske turističke zajednice i Predstavništva u SAD – u. Vrlo smo zadovoljni da smo, uz restrikcije putovanja, i neizvjesno poslovanje, kada se poslovne suradnje stalno otkazuju i odgađaju, uspjeli organizirati ovakav posjet. U vremenu prije pandemije Turistička zajednica Zadarske županije realizirala bi oko 100-tinjak ovakvih posjeta turističkih agenata i novinara. Zbog epidemioloških ograničenja, ali i zgusnutog rasporeda putovanja, gosti iz Amerike su u Zadru proveli jedan dan. Upoznali smo ih sa ljepotama Poluotoka, u razgledu grada, koji je trajao 1 sat i 30 minuta, potvrdila nam je Kadija.
Ina Rodan, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u, zahvalna je na svesrdnoj pomoći organizatora u realizaciji putovanja.

Uživale u dalmatinskim specijalitetima

- Nažalost, zbog pandemije i zgusnutog itinerara, u Zadru smo proveli samo jedan dan, te smo ostvarili jedno noćenje u hotelu Bastion, gdje smo i uživali u dalmatinskim specijalitetima, koje smo predstavili kolegama iz SAD-a. Agentice su uživale u interkativnom vođenju po Zadru, koje je uspješno organizirala Turistička zajednica Zadarske županije. Nakon posjeta Zadru, svoje smo putovanje nastavili južnije, do Splita, Hvara i Pelješca. Posjet Hrvatskoj završiti ćemo u Dubrovniku, zaključila je Rodan.

Interes za putovanja u Hrvatsku

Povodom organizacije putovanja, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić naglasio je važnost činjenice da je prvo europsko putovanje američkih putničkih agenata organizirano upravo u Hrvatsku, što pokazuje kako državljani SAD - a željno iščekuju putovanja u Lijepu našu. Takav interes za putovanja u našu zemlju potvrđuje poziciju tražene, sigurne i dobro pripremljene destinacije za nadolazeću turističku sezonu. Također je istaknuo činjenicu kako je upravo Hrvatska bila jedna od rijetkih destinacija koje su bile otvorene za američke goste.

- Pošto je luksuzni turizam bio vrlo tražen proizvod u vrijeme pandemije, ovo studijsko putovanje dodatno će doprinijeti prepoznatljivosti naše zemlje na tržištu SAD-a, našem najvažnijem dalekom tržištu, zaključio tada je Staničić.

Organizatorice luksuznih aranžmana

​Agentice su ujedno i članice prestižne mreže Virtuos, koja pod istim krovom okuplja najbolje američke luksuzne turističke agencije, te koja broji više od 20.000 savjetnika širom svijeta i više od 1.800 partnera među kojima su vrhunski hoteli, odmarališta, turoperatori, avioprijevoznici i agencije. Osim posjeta zaštićenim kulturno – povijesnim cjelinama i prirodnim ljepotama, agentice će također biti upoznate sa svim zdravstvenim i sigurnosnim protokolima koje se provode u Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na kampanju Safe Stay in Croatia.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno