"Seabourn Spirit" otvorio eru kruzera u Salima

Slika korisnika admin
crusier_sali
"Seabourn Spiritom" u Sali je doplovilo 258 putnika i 200 članova posade

Mještani Sali na Dugom otoku jučer su se, oko 9 sati ujutro kada je u njihov, kako ga sami nazivaju, saljski porat, po prvi put u povijesti uplovio luksuzni kruzer, zasigurno osjećali kao da su u centru svijeta.

Naime, jučer je ujutro u saljsku luku uplovio kruzer imena "Seabourn Spirit" i to cijelom svojom dužinom od 135 metara, a kako pojašnjava Ivo Švorinić, kapetan Lučke kapetanije u Salima, riječ je o prvom u nizu od ukupno jedanaest najavljenih dolazaka kruzera za predstojeću sezonu.

- Riječ je realizaciji projekta za kojeg su dogovori trajali cijele protekle dvije godine, a ideja se rodila u suradnji agencije Elite iz Dubrovnika, zadarske tvrtke Tankerkomerc i mene kao kapetana saljske Lučke kapetanije, kazao je Švorinić, naglasivši kako će idući dolazak uslijediti već u lipnju, a u planu je da se dolasci periodično nastave sve do kraja kolovoza.

Istaknuo je također kako je jučerašnji kruzer, zastave Bahami, stigao iz Crne Gore i to iz Kotora, a već u 17 sati je isplovio u pravcu slovenskog Kopra.

- Jutros je doplovilo ukupno 258 putnika i 200 članova posade, a Turistička zajednica Općine Sali je za sve putnike, koji su se iskrcali, pripremila lijepu dobodošlicu. Tako su gosti mogli uživati u Tovarećoj mužiki, a nakon programa mnogi su se uputili u razgledavanje otoka. Neki su također s kruzera spustili jet-ski pa su tako iskoristili priliku i za morske užitke, kazao je Švorinić, istaknuvši kako je ovaj posjet trajao sve do popodnevnih sati, a planirano je da će se jednako dugo zadržavati i svi sljedeći kruzeri, odnosno za sve njih je dolazak predviđen za 9 sati, a odlazak za 17 sati.

Naglasio je tako da će idući dolazak uslijediti 18. lipnja, a kruzer koji će tada oko 9 sati ujutro stići iz Dubrovnika, u 17 sati će isploviti i nastaviti putovanje za Veneciju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno