Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Zadranima prva nagrada TZ Grada Zagreba

Autor: Elza Radulić-Toman

27.05.2009. 22:00
Zadranima prva nagrada TZ Grada Zagreba


U kvadratima je zasađena autentična dalmatinska vegetacija poput ružmarina, tamarisa, smokve, čempresa, perunika… Da bi se pojačao dalmatinski dojam kvadrati su odvojeni međusobno tucanikom koji predstavlja dalmatinske mocire
Zadarski su Nasadi i na ovogodišnjoj 44. međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart, koja se trenutačno održava u Zagrebu, osvojili visoko priznanje – Nagradu Turističke zajednice Grada Zagreba. Zadarski stručnjaci za hortikulturu, predvođeni dipl. inženjerkom Dorom Maštrović Pavičić, su primjećeni sa svojom izuzetnom kreacijom dalmatinskog krajobraza. Oni su, naime, na zagrebačkom jezeru Bundek, gdje se održava ova poznata vrtna izložba, na prostoru od 95 četvornih metara izradili prelijepi originalni vrt smješten u 36 kvadrata jednake površine, u kojima se dinamično izmjenjuju autohtoni elementi dalmatinskog krajobraza. Izmjenjuju se zapravo crvenica u više nijansi crvene boje, pa morski pijesak žutih boja, bijeli morski kamen, ali i morsko plavetnilo u vodenim bazenima. U kvadratima je zasađena autentična dalmatinska vegetacija poput ružmarina, tamarisa, smokve, čempresa, perunika… Da bi se pojačao dalmatinski dojam kvadrati su odvojeni međusobno tucanikom koji predstavlja dalmatinske mocire.
– Ova nagrada nas je iznova razveselila, ali ona nas i obvezuje da i dalje budemo samo bolji, kazao nam je direktor Nasada Hrvoje Grdović, podsjetivši da je njegova tvrtka i prije dvije godine osvojila prvu nagradu za kreativni izraz u oblikovanju prostora na Floraartu.
Inače, tvrtka Nasadi je i vlasnica niza drugih nagrada, između ostalog i dva međunarodna certifikata poznata kao ISO, za zaštitu okoliša i za upravljanje kvalitetom.