Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Car: Prva utakmica najveća prilika

Autor: Roman Morović

27.05.2010. 22:00
Car: Prva utakmica najveća prilika

Foto: Zvonko KUCELIN



Uoči jučerašnjeg jutarnjeg treninga, prvog nakon plasmana u finale, zadarski košarkaši bili su vrlo dobro raspoloženi. Kako i ne bi nakon onakve pobjede. Iako su strepjeli do posljednjeg trenutka, takve pobjede su u pravilu najslađe.
– Da nismo ušli u finale, mislim da bi mi sami to smatrali neuspjehom, iako nam prije početka lige za prvaka nitko nije davao velike šanse. U NLB ligi smo bili iza svih ovih momčadi iz doigravnja, tako da mislim da je ovo veliki uspjeh, gotovo ravan osvajanju naslova prvaka – kazao je Marko Car i odmah okrenuo priču na finalnu seriju.
– U finalu nećemo imati nekog posebnog opterećenja. Nismo favoriti, možemo opušteno ući u svaku utakmicu, ali sigurno ćemo dati sve od sebe.
Cibona je na papiru sasvim sigurno jača momčad, ove je sezone ostvarila bolje rezultate, imala je više jačih utakmica, ima više igrača u rotaciji, te prednost domaćeg terena. Za naslov prvaka, Zadar će bez dvojbe trebati odigrati na višoj razini nego do sada.
– Cibona je bez sumnje jača od Cedevite. To je euroligaška momčad, koja je ove sezone pokazala da se može nositi sa svakim. Izmaknuo im je naslov prvaka u NLB ligi i sigurno će zbog toga imati dodatan motiv da završe sezonu s trofejom.
Iako su posljednju međusobnu utakmicu Zagrepčani dobili vrlo uvjerljivo (91:68), Zadrani vjeruju da se to u finalu neće ponoviti.
– U svakom slučaju mi smo pokazali da se možemo ravnopravno nositi s njima. Sve naše međusobne utakmice, osim ove posljednje u ligi za prvaka, su mogle otići i na našu stranu. Za naslov prvaka ćemo morati pobijediti u gostima, što neće biti lako, ali mislim da imamo šanse.
Do kraja dugačke sezone je još najmanje tri, a najviše pet utakmica. Umor je sigurno prisutan kod obje momčadi, ali u finalu se jednostavno mora pružiti maksimum, do posljednjeg atoma snage.
– Oni će sigurno biti odmorniji od nas jer su dvokorakom došli do finala, a nama je ova treća utakmica uzela puno snage i energije. Ali to možemo gledati i na način da smo možda mi u boljem tonusu, jer su oni imali praktički cijeli tjedan bez utakmice.
Prva finalna utakmica na rasporedu je već sutra.
– Mislim da je ova prva utakmica možda i naša najveća prilika da ih pokušamo iznenaditi, jer kako serija bude odmicala, pritisak će biti sve veći i veći – zaključio je Car.


 POPOVIĆEV DOUBLE-DOUBLE, UNICS SMANJIO


Nakon što je u prve dvije utakmice polufinala doigravanja ruskog prvenstva Unics poražen na gostovanju kod Khimkija, sinoć je u Kazanu pobijedio sa 84:72 (21:16, 25:20, 14:24, 24:12), te tako ostao u igri za plasman u finale. Marko Popović, koji je u drugoj utakmici igrao 27 minuta uz učinak od 11 poena (1-6 za dva, 1-2 za tri, 3-8 sl. bacanja) i pet asistencija, jučer je predvodio svoju momčad do pobjede sa 19 poena (2-4 za dva, 3-5 za tri, 6-6 sl.bacanja), deset asistencija, pet skokova i dvije ukradene lopte za 27 minuta. Četvrta utakmica igra se večeras u Kazanu, a eventualna peta sutra u Khimkijevoj dvorani. Finale je već osigurao CSKA koji je s laganih 3-0 porazio moskovski Dinamo.