Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Dolazi li Benedik ponovo u Zadar?

Autor: Viktor Bogut

27.05.2010. 22:00
Dolazi li Benedik ponovo u Zadar?

Foto: Sebastian GOVORČIN



Razgovaramo, kalkuliramo. Aktivni smo što se tiče toga, ali za sada je prerano još donositi neka imena u javnost. Sigurno je samo da su nam pojačanja nužnost – kazao je direktor Zadra Ivan Lulić
Utišale su se kugle u Mocirama. Nakon završetka sezone i osvajanja titule prvaka Hrvatske, kuglači Zadra nalaze se na odmoru. No, Uprava kluba pokušava riješiti igračku križaljku za iduću sezonu. Naime, prijelazni rok počinje 15. lipnja, traje do 1. srpnja i sigurno se ništa konkretno oko eventualnih pojačanja neće znati do tada, no na žalost sad je već postalo jasno da će slovenski reprezentativac Primož Pintarič nakon šest godina napustiti redove Zadra.
– Pintarič odlazi. To je jasno. Razlozi su jednostavni. On radi kao profesor u školi, ima troje male djece i tempo dolazaka u Zadar na utakmice za njega je ipak malo pretežak – kazao je direktor Zadra Ivan Lulić.
Pintarič odlazi, a kako stvari stoje na izlaznim vratima je i Duško Milanović, koji nije opravdao očekivanja čelnika iz Mocira. No, minus od dva igrača ne može se nadoknaditi nego pojačanjima, a prijelazni rok uskoro će početi.
– Razgovaramo, kalkuliramo. Aktivni smo što se tiče toga, ali za sada je prerano još donositi neka imena u javnost. Sigurno je samo da su nam pojačanja nužnost.
Smatrate li da mladi juniorski i seniorski reprezentativac Hrvoje Marinović može zauzeti mjesto u prvoj postavi?
– To treba vidjeti. Ovisit će sam o sebi i o svojim igrama, kako u reprezentaciji, tako i u klubu. Sigurno da se radi o velikom talentu.
Znači da vam jedno pojačanje neće biti dovoljno? Pošto će se zadržati osovina momčadi; Bogdanović, Manev, Ukalović i Baljak, otvara se prostor za dva igrača.
– Važno je da dobijemo jednog, ali vrijednog igrača – zaključio je Lulić.
U Hrvatskoj ligi zasigurno ima kvalitetnih igrača, ali po riječima trenera Šime Mijolovića, najveća želja Zadrana je povratak Borisa Benedika, koji je prije dvije godina otišao iz Zadra, a do tada je uvjerljivo bio najbolji igrač momčadi iz Mocira. Benedik je otišao u njemački Rot Weis Zerbst, vjerojatno najskuplju kuglačku momčad na svijetu. Teško da će Zadrani moći ponuditi uvjete kakve nude Nijemci. No, sigurno je da je Zadar Benediku ostao u odličnom sjećanju i da je sam izjavio da će se vratiti jednom vratiti u Zadar. Kontakt je uspostavljen, a mnogo toga ovisi o tome kako će se rasplesti situaciji s njemačkim klubom. U svakom slučaju eventualni dolazak Benedika stavio bi Zadrane u krug momčadi koja bi se ponovo mogla boriti i za europske trofeje.