Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kilometarski stol za početak turističke sezone

Autor: Jelica Farkaš

27.05.2010. 22:00
Kilometarski stol za početak turističke sezone

Foto: Jelica FARKAŠ



Jučer je u Biogradu održana konferencija za novinare povodom početka ovogodišnje turističke sezone. Uz Ivu Eškinju, direktora TZ-a grada Biograda, konferenciji za novinare nazočili su Ivan Knez, gradonačelnik grada Biograda, dogradonačelnik Marijan Stopfer, predsjednik GV- a Tonči Šangulin i Ive Dunatov, direktor TZ Zadarske županije.
– Start ovogodišnje turističke sezone nadmašit će sve ono što smo imali prijašnjih godina, rečeno je na konferenciji za novinare.
Manifestacija koja se održava pod nazivom “U susret ljetu 2010” i sloganom “Spojimo zeleno” obećaje biti najveći festival izvorne hrane, pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora, a kruna svega biti će dakako već prepoznatljiv “Najduži svehrvatski eno-eko-gastro-etno stol.
Na ovogodišnji festival prijavljeno je 330 izlagača iz Hrvatske te susjednih zemalja među kojima izlagači iz BiH, Makedonije, Slovenije, Češke, Mađarske. Stol će biti dug čak 920 matara i vrlo malo nedostaje da obuhvati čitav Poluotok što će se bez sumnje u narednim godinama i dogoditi, kazao je Eškinja.
Svi izlagači će biti odjeveni u nošnje svoga kraja i zemlje iz kojih dolaze.
Predstavljanje svih sudionika te degustacija njihovih proizvoda održava se 4. lipnja u večernjim satima, a već u prijepodnevnim satima na biogradskoj rivi nastati prava mala tržnica viđenih i kušanih delicija te ostalih proizvoda.
Na najdužem stolu sudjelovat će svi biogradski ugostitelji i proizvođači hrane, voća i povrća, obrtnici i hotelijeri koji su i prethodnih godina dali svoj značajan doprinos ovoj manifestaciji, kazao je Tonči Šangulin predsjednik GV i sekcije ugostitelja grada Biograda.
Završna događanja ove velike biogradske fešte predviđena su za nedjelju kada će na dvije biogradske gradske plaže Dražici i Bošani i u marini Kornati biogradske Ilirije d.d. podići Plave zastave.