Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Na “prometnom” natjecanju 84 sudionika

Autor: Anita Ćustić

27.05.2010. 22:00
Na “prometnom” natjecanju 84 sudionika

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Briga o sigurnosti na cestama je visoko na ljestvici ciljeva HAK-a, a našu skrb uvijek upućujemo najmlađima. I ove godine na svim onim dosadašnjim školskim i županijskim natjecanjima je sudjelovalo ukupno 20 tisuća djece, a na ovom državnom nastupit će ukupno 84 sudionika, učenika 5. i 6. razreda, pojasnio je Ivo Bikić
U povodu 18. državnog natjecanja “Sigurno u prometu”, koje se održava danas u OŠ Zadarski otoci, danas je Dražen Grgurović, zamjenik gradonačelnika Grada Zadra, u Gradskoj vijećnici upriličio primanje organizatora ovog natjecanja. Današnjem su događaju stoga nazočili predstavnici Hrvatskog autokluba, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva unutarnjih poslova te skupina osnovnoškolaca, koji su ostvarili najbolje rezultate na županijskim natjecanjima.
Nazočnima se prvo obratio Dražen Grgurović, izrazivši srdačnu dobrodošlicu i zadovoljstvo zbog održavanja ovog natjecanja, ali i istoimene prometno-odgojne akcije u Zadru.
– Vaše prisustvovanje danas ovdje je povezano i uz nacionalnu akciju ‘Sigurno u prometu’, čiji je ovogodišnji domaćin Autoklub Zadar. Značenje ove akcije je izuzetno veliko, jer sve ono što se njenim povodom promovira ide u svrhu zaštite djece u prometu, da bi ona u svom gradu mogla živjeti sigurno i kao pješaci i kao biciklisti. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini ovoj akciji i ovom natjecanju te da ćemo našim mališanima pružiti sigurnost, kazao je Grgurović, nakon kojega se s prigodnim riječima obratio Ivo Bikić, predsjednik Hrvatskog autokluba.
– Svi vi znate jako puno o HAK-u, a između ostaloga i to da on broji stotinu svojih klubova, od kojih su 23 temeljna autokluba, a među kojima je i zadarski. Također, od 18 državnih natjecanja, ovo je šesti put da se ono održava u Zadru. Briga o sigurnosti na cestama je visoko na ljestvici ciljeva HAK-a, a našu skrb uvijek upućujemo najmlađima. I ove godine na svim onim dosadašnjim školskim i županijskim natjecanjima sudjelovalo je ukupno 20 tisuća djece, a na ovom državnom nastupit će ukupno 84 sudionika, učenika 5. i 6. razreda, pojasnio je Bikić, naglasivši da su svi oni, svih njih 20 tisuća pobjednici, jednako kao i ona četvorka koja na današnjem natjecanju osvoji prva mjesta i tako si osigura odlazak na europsko prvenstvo koje će se održati u Skoplju.
Nekoliko prigodnih riječi o povijesti Autokluba Zadar te o njegovim članovima i aktivnostima kazao je i Davor Maričić, predsjednik Autokluba Zadar, nakon kojega se prisutnima obratio i Božidar Budiša, voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU zadarske.
– Nama je izuzetno zadovoljstvo sudjelovati u ovakvim aktivnostima, a ovom priliku prvo želimo skrenuti pozornost na one najugroženije skupine u prometu, djecu i pješake. S obzirom da je u Zadarskoj županiji ove godine zabilježeno više poginulih i to uglavnom mladih i djece, želimo ovom prilikom poslati apel i roditeljima da kada voze svoju djecu budu pažljiviji, drže se pravila i zaštite ih do kraja, kazao je Budiša, nakon čega je Grgurović predstavnicima HAK-a, uručio prigodne darove, medalje Grada Zadra, za sjećanje na današnji dan.