Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Očišćena Kraljičina plaža

Autor: Branko Božić

27.05.2010. 22:00
Očišćena Kraljičina plaža


Čast nam je što se nalazimo na jednoj od najljepših pješčanih plaža s koje puca prekrasan pogled na Velebit i koja je sa svojim travnatim dinama prava rijetkost ne samo u Hrvatskoj već i šire. Za ovu tri kilometra dugačku plažu ovih je dana i britanski časopis Daily Telegraph uz ostalo napisao da na njoj zastaje dah, kazala je Dejanović
Ni jako do olujno jugo nije moglo spriječiti članice ninske ženske gradske Udruge “Aenona” u nakani da zajedno s direktoricom Ureda TZ Nin mr.sc. Marijom Dejanović, njezinim suradnicima te ninskom mladeži kao i vlasnicima kuća za odmor iz obližnjeg Turističkog naselja Ninske vodice, pristupe organiziranom čišćenju čuvene ninske Kraljičine plaže. Akcija je upriličena u sklopu temeljitih priprema što se do službenog početka ovogodišnje turističke sezone provode na širem ninskom području, a sve pod motom Hrvatske turističke zajednice “Volim Hrvatsku – više cvijeća manje smeća”.
Za vrijeme čišćenja plaže sudionici akcije skupljali su morsku travu, opuške, sitniji otpad, odbačene najlonske vrećice i plastične boce te suho granje koje je na obalu izbacilo more. Sav prikupljeni otpadni materijal i ovog su puta kao i za vrijeme prošlotjednog čišćenja plaže Ždrijac, otpremili na za to predviđeno mjesto djelatnici ninskog Komunalnog poduzeća “Komio”. Pri završetku akcije predsjednica “Aenone” Nada Surić i direktorica TZ-a Marija Dejanović nisu krile zadovoljstvo odrađenim poslom.
– Čast nam je što se nalazimo na jednoj od najljepših pješčanih plaža s koje puca prekrasan pogled na Velebit i koja je sa svojim travnatim dinama prava rijetkost ne samo u Hrvatskoj već i šire. Za ovu tri kilometra dugačku plažu ovih je dana i britanski časopis Daily Telegraph uz ostalo napisao da na njoj zastaje dah od sveopćeg doživljaja mora, pijeska i planina. Sve to nama sudionicima akcije bila je još veća motivacija za čišćenje plaže, rekle su Dejanović i Surić.