Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Učenici Galovca i Gorice pokazali svoje umijeće

Autor: Velimir Brkić

27.05.2010. 22:00
Učenici Galovca i Gorice pokazali svoje umijeće

Foto: Velimir BRKIĆ



U povodu Dana škole u atriju OŠ Galovac održan je bogati kulturno-umjetnički i zabavni program u kojem su sudjelovali učenici matične škole iz Galovca i područne škole u Gorici koje broje 200 učenika. Održana je i prezentacija knjiga poznatog galovačkog književnika Branka Čakaruna a djelatnici škole Šimici Kovač za 35-godišnji neprekidni rad ravnatelj škole Josip Lučić uručio je prigodne darove.
Brojne nastupe učenika iz Galovca i Gorice pripremili su profesorica glazbenog Božena Balov te Tajana Milić i Miroslava Blaće uz svesrdnu pomoć ostalih učiteljica i učitelja popraćen ovacijama prepunog školskog atrija i dvorišta škole imali su tamburaški sastav, školski zbor i mladi rock sastav “Fatal error”. Koreograf je bila Biljana Jelenković.
Program su vodile mlade voditeljice-animatorice Ana Burčul, Sara Gulan i Anamarija Mikulić.
Svoj obol proslavi Dana škole dale su i ritmičke grupe koje gotovo do savršenstva uvježbava Kristina Lukić iz plesne škole “Ritam” iz Zadra.
Posebno treba izdvojiti recitaciju pjesme “Utihnulo je more” s kojom je učenik Branimir Ninčević iz Gorice pobijedio na međunarodnom natjecanju “Good morning sea” ili “Dobro jutro more” kojim se potiče i nagrađuje dječje poetsko i likovno stvaralaštvo a održava se u Omišu pod imenom “Josip Pupačić i ja”.
Na kraju izuzetno bogatog, dinamičnog i nadasve zanimljivog kulturno-umjetničkog i zabavnog programa održana je promocija knjiga “Ratnikov drug” i “Balkanski štakor” našeg poznatog pisca, pjesnika i autora dječjih igrokaza Branka Čakaruna rođenog 1932. godine u Galovcu. Prezentacija je upriličena u suradnji s Maticom Hrvatskom, ogranak Zadar, a prezentant je bio prof. Božidar Šimunić iz Bibinja. Galovački učenici i njihovi gosti imali su priliku doživjeti jedan sasvim drugačiji sat hrvatskog jezika. Uvijek dobro raspoložen pisac je djeci poručio: Bavite se nogometom, košarkom, pjevajte ali čitajte, čitajte, čitajte!
Osim navedenih svojom nazočnošću proslavu su uveličali župnik mr. don Stanislav Wielinski te predstavnici Općine Galovac, sukošanski općinski vijećnik Ante Ikić iz Gorice, domaći KUD Sv. Mihovil i drugi gosti i uzvanici.
Pred početak proslave odigrana je već tradicionalna, nadasve uzbudljiva malonogometna utakmica između osmoškolaca iz Galovca i osmoškolaca iz Gorice. Ovog puta nijanse su odlučivale na pobjedničkoj strani učenika iz Galovca.