Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

O rokovima se više ne govori

27.05.2011. 22:00
O rokovima se više ne govori


Zadarska Opća bolnica čeka bilo kakve informacije iz Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, gdje se već mjesecima pregovara sa splitskom tvrtkom Alkom, izvođačem radova


Radovi na poliklinici  na zadarskoj Relji zaustavljeni su u  rujnu 2009. godine, dakle prije godinu i osam mjeseci, a još se ne zna  kada će biti nastavljeni. Nastavak  radova najavljivan je u više navrata, s tim da su rokovi konstantno prolongirani.
Danas, gotovo dvije godine nakon zaustavljanja radova o rokovima se više ne govori. U Zadru,  odnosno zadarskoj Općoj bolnici  čekaju bilo kakve informacije iz  Zagrebu, točnije iz Ministarstva  zdravstva i socijalne skrbi, gdje već  se već mjesecima pregovara sa  splitskom tvrtkom Alkom, izvođačem radova. Novih informacija, kako ističe dr. Dario Nakić,  ravnatelj Opće bolnice Zadar, nema posljednjih mjeseci, tako da je  poliklinika još na čekanju.
Podsjetimo, radovi na poliklinici  na zadarskoj Relji obustavljeni su  krajem rujna 2009. godine zbog  nepoštovanja ugovora između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i tvrtke Alkom iz Splita. Višemjesečna trakavica oko razloga koji  su doveli do obustave radova završena je u svibnju prošle godine,  kada je donesena zajednička odluka svih subjekata koji sudjeluju u  ovome projektu, da se ide na preprojektiranje glavnog projekta za  zadarsku polikliniku. To je ujedno  bio i glavni uvjet za nastavak radova na poliklinici. U listopadu  prošle godine završeno je preprojektiranje glavnog projekta, a cjelokupna je dokumentacija u studenome poslana na reviziju u Ministarstvo zdravstva. Prilikom revizije revizori su pronašli nekoliko  novih nepravilnosti. Na nepravilnosti pronađene u preprojektiranoj dokumentaciji revizori su odmah upozorili izvođače radova,  splitsku građevinsku tvrtku Alkom. Iako se odmah krenulo s  ispravljanjem nepravilnosti, dokumentaciju do kraja godine nisu  uspjeli uskladiti s preprojektiranom dokumentacijom. Sve skupa  je prebačeno u ovu godinu. Dokumentacija je u međuvremenu  konačno usklađena, tako da se  čeka finaliziranje dogovora između Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Alkoma o uvjetima i  načinu nastavka radova na poliklinici na zadarskoj Relji.
– Nikakvih novosti iz Zagreba,  odnosno Ministarstva zdravstva i  socijalne skrbi posljednjih mjeseci  nema. Predstavnici Ministarstva  zdravstva i socijalne skrbi s Alkomom se trebaju dogovoriti o  uvjetima i načinu nastavka radova.  To dogovaranje traje već mjesecima. Vjerovali smo da će to biti  brzo gotovo, no za sada ništa o  toga. Još čekamo nove informacije, poliklinika je na čekanju, kaže  dr. Nakić.