Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Osam dodatnih timova hitne

27.05.2011. 22:00
Osam dodatnih  timova hitne


Dodatni timovi hitne medicinske pomoći bit će u Zadru i Biogradu te na autocesti, dok će dodatni timovi opće medicine biti u Starigradu, Benkovcu i na Viru


Zadarska županija  s Domom zdravlja Zadarske  županije i ove će godine organizirati pojačanu zdravstvenu skrb za vrijeme turističke  sezone. Za ovu godinu previđa  se dodatna uspostava dvaju timova hitne medicinske pomoći  u Zadru, dvaju timova hitne  medicinske pomoći u Biogradu,  koji će pokrivati područje Biograda, i općina Pakoštane, Sv.  Filip i Jakov, Tkon i Pašman,  kao i po jedan tim opće medicine u Starigradu i Benkovcu.  Ukupan iznos sredstava za navedene timove je blizu 500.000  kuna, od čega više od polovice osigurava Zadarska županija, a  ostatak Ministarstvo mora, prometa i razvitka.
Pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Josip  Kraljić objašnjava da su modaliteti organizacije timova različiti  te ovise o više faktora, o čemu će ovisiti i trajanje pojedinih  timova. Ipak, srpanj i kolovoz obuhvaćeni su ugovorima za sve  timove.
 – Osim navedenih timova Dom zdravlja organizira tim opće  medicine na Viru i tim hitne medicinske pomoći na autocesti,  koji će biti smješten u Benkovcu, a koje financira Hrvatski  zavod za zdravstveno osiguranje. Ukupna cijena pojačane  zdravstvene zaštite tijekom turističke sezone iznosi oko 1,3  milijuna kuna, kažu u Županiji.