Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Prvi među jednakima

27.05.2011. 22:00
Prvi među jednakima


S tek 22 godine na leđima biti najkorisniji igrač pete momčadi u Hrvatskoj nije mala stvar, pogotovo kad se uzme u obzir skepticizam mnogih prije početka ove sezone u kojoj se prvenstveno tražilo osiguranje ostanka u ligi


Iza igrača Borik-Puntamike je sezona za  pamćenje, a takav je rezime i  na individualnom planu kod  Jure Škifića. Njemu će proteklih devet mjeseci ostati u  lijepom sjećanju, ponajviše  zbog kvalitete njegovih izvedbi kroz A-1 ligu i Ligu za  prvaka. Prosječno je provodio na parketu 26:41 minuta  te zabijao 15.2 poena i imao  4.6 skokova, što mu je donijelo primat u odnosu na  ostatak vrlo ujednačene  družine Nevena Plantaka. S  tek 22 godine na leđima biti  najkorisniji igrač pete  momčadi u Hrvatskoj nije  mala stvar, pogotovo kad se  uzme u obzir skepticizam  mnogih prije početka ove sezone u kojoj se prvenstveno  tražilo osiguranje ostanka u  ligi. Na kraju se pokazalo da  su svi strahovi bili neopravdani te da težak rad donosi  uspjeh koji su postigli zeleni  ove sezone.
– Protekla sezona bila je  dokaz našeg dobrog rada. Iako smo imali ozljeda i izrazito mladu momčad. Bitno je  pored svega da smo imali  konstantu i u A-1 ligi i u Ligi  za prvaka. Nije bilo bitnijih  padova, držali smo dobar ritam. Čak smo i u Ligi za  prvaka dobro igrali protiv  momčadi iz NLB lige koje  nas nisu podcjenjivali, nego  su protiv nas koristili najjaču  postavu što je dokaz koliko  smo vrijedili – kazao je Škifić  koji ističe odlično odrađene  pripreme kao bitni čimbenik  za sve ono dobro što se poslije zbivalo.
– Pripremni dio je bio jako  bitan i pokazatelj da smo u  stanju odgovoriti svim zahtjevima koji su nas čekali.  Nismo, doduše, očekivali da  možemo napraviti ovakav  uspjeh, no nakon 14 pripremnih utakmica u kojima  smo tek jednom izgubili,  držali smo da imamo svoje  adute. Malo je pokvarilo te  pripreme odlazak Ivanova  koji je bio bitna karika, no u  prvi plan smo onda izbili  Čakarun i ja te smo na otvaranju A-1 lige sa tri pobjede došli do potrebnog samopouzdanja da odradimo  prvenstvo u pravom ritmu.  Održali smo se u vrhu kasnije  najviše zahvaljujući dolascima Petanija i Ružića s kojima  smo dobili na iskustvo i širini  te smo svoj posao napravili  ulaskom u Ligu za prvaka  gdje smo bili potpuno rasterećeni.
Ta rasterećenost se na najbolji način manifestirala na  otvaranju protiv Cibone.
– Ta utakmica nam je definitivno bila najveća pobjeda i ove sezone i u povijesti  kluba. Prvi put smo uspjeli  nadjačati naš najtrofejniji  klub i to smo ih doslovno  razbili. Vodili smo od početka pa sve do kraja te nismo  mogli vjerovati kad je sve  završilo da smo ih ostavili na  23 razlike. Nešto što nismo ni  sami mislili da možemo. Šteta što nismo uspjeli u idućoj  utakmice protiv Cedevite napraviti još jedan podvig iako  ne bi bilo nezasluženo.
Što planirate za sljedeću  sezonu?
– Teško je sada govoriti o  idućoj sezoni. Trenutačno se  treba vratiti na treninge u  Borik-Puntamiku do srpnja,  a onda ćemo vidjeti kako će  se razvijati situacija. Ako bude nekih ponuda, možda  promijenim sredinu, a  možda i ostanem u Borik-Puntamici. Sve u svemu,  najbitnije mi je da igram,  imam minutažu, a plaća mi je  na drugom mjestu. Sve vezano za to bit će puno jasnije  od srpnja pa nadalje tako da  je teško nešto više reći na tu  temu.