Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ivan Ninčević promašio finale, Berlin četvrti

27.05.2012. 22:00
Ivan Ninčević promašio finale, Berlin četvrti


Rukometaši Füchse Berlina završni turnir Lige prvaka u Kölnu završili su na četvrtom mjestu nakon što su jučer u dvoboju za treće mjesto poraženi od Kopenhagena 21:26. Ivan Ninčević nije se upisao među strijelce.
Mnogo važnije utakmice za Berlinčane i Dance odigrane su u subotu kada su na rasporedu bila polufinala. Füchse je u rasprodanoj Leuxsses Areni pred 20 tisuća gledatelja izgubio od Kilea 25:24 u dvoboju u kojem su “zebre” vodile veći dio utakmice. No, u završnici pobjeda je mogla otići i na stranu Ninčevićeve momčadi. Štoviše kod rezultata 23:23 hrvatski reprezentativac nije uspio iskoristiti kontru, pogodio je Thierryja Omeyera, vratara Kiela, u grudi. Nakon što je Jicha zabio za 25:24, Lundstomov udarac blokirao je Pettersson i tako odveo svoju momčadi u finale. Zadranin je utakmicu završio sa jednim postignutim pogotkom. Najefikasniji igrač susreta bio je Kielov Čeh Filip Jicha koji je zabio čak 11 pogodaka, dok je kod Füchsea Petersson postigao sedam. Titulu europskog prvaka obranio je Kiel koji je u finalu pobijedio Atletico Madrid (nekadašnji Ciudad Real).
Polufinale: Kiel – Fuchse Berlin 25:24, Atletico Madrid – Kopenhagen 25:23; za treće mjesto: Kopenhagen – Füchse Berlin 26:21; finale: Kiel – Atletico Madrid 26:21.