Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Mechanical Heartwork posljednji finalisti

27.05.2012. 22:00
Mechanical Heartwork posljednji finalisti


Mechanical Heartwork posljednji je bend koji se plasirao na finale Zadarske gitarijade na kvalifikacijskoj večeri “Za šaku metala” održanoj u subotu u Rupi, parka Kapetanski. Uz energičnu svirku s nekoliko autorskih pjesama pod žanrom alternativnog death metala te nekoliko obrada raznih metal žanrova osvojili su publiku i može se reći da su zasluženo prošli u finale. Marko, Mateo, Jure, Stipe i Lovre odnosno Mechanical Heartwork pridružuju se tako dosadašnjim finalistima Prčiguzima, Gatos del Mundo i Devils & Dust te će odmjeriti snage u posljednjoj borbi za titulu najboljeg zadarskog benda.
I ovoga puta “Rupa” je bila puna posjetitelja koji su došli poslušati ono što nudi zadarska metal scena i nisu se razočarali. Prvi na bini zasvirali su Mechanical Heartwork, koji postoje tek nepunih godinu dana, no energijom su pokrenuli opasan pogo pred binom i pokazali da je zadarska metal scena najproduktivnija. Nastup benda Annabel Lee bio je totalni “blast to the past”, a uz ogoljeni hardcore/punk pokazali su mladim bendovima kako se u Zadru nekad prašilo. Na sceni su već 20 godina i njihov nastup nije bio s ciljem osvajanja titule, već dobre zabave i podsjećanja na “lude devedesete”. Autorskim pjesmama, koje se dobrim dijelom i ne svrstavaju u metal napravili su dobru atmosferu, pogotovo za stariju ekipu. Ljubitelji trash i speed metala, posebno oni mlađi, uživali su u nastupu benda Tainted blood koji su uz nekoliko autorskih pjesama te obrade Slayera i Metallice napravili show, a dio njihovih fanova iz publike se penjao na binu zbog čega je nastup neplanirano prekinut na izvođenju “Seak & Destroy”. Naime, nekoliko klinaca se popelo na binu u želji da naprave stagediving za koji nisu imali hrabrosti, a zbog straha za opremu tonac ih je potjerao i prekinuo nastup. Posljednji kvalifikacijski nastup imali su već legendarni hardcoraši Mortus Delict, koji su uz autorske pjesme izveli i obradu Sepulture uz pjevača iz Annabel Lee. Niti na njihovom nastupu nije nedostajalo dobre atmosfere uz nekoliko pjesama s albuma “Blood(s)pit”, ali i novijih koje bi se trebale naći na novom albumu. Jure, Jadran, Marijan i Dejan, pobjedu na gitari odnijeli su 2009. godine, a ovoga puta su nastupili više za zagrijavanje pred Metalfest na kojemu uskoro sviraju.
Za kraj su nastupili čakovečki power thrash core bend Bad Blood, a zadarska publika je vidjela zbog čega ih često nazivaju najluđim i najžešćim hrvatskim bendom. Ovoga puta predstavili su većinom pjesme s njihova dva albuma “Reality Screams” i “To Sin By Silence” te predstavili neke od pjesama koje će se naći na njihovom novom, dugoiščekivanom albumu.
U finalu gitarijade, koji se održava 22. lipnja, uz već navedene finaliste nastupa i svjetski kilo car Rambo Amadeus.