Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Milin: Oni su moj Manchester United

Autor: Drago Bajković

27.05.2013. 22:00
Milin: Oni su moj Manchester United

Foto: Zvonko KUCELIN



Finilo je. Da bolje nije moglo. Zadar je ostao Prvoj ligi koja će u sljedećoj sezoni imati 10 klubova. Uspjeh, veliki uspjeh! Možda i veći od ona dva kada se Zadar plasirao u Ligu za prvaka. Zadar je na krilima dišpeta uspio ostvariti zacrtani cilj. Zato, poseban naklon igračima i stručnom stožeru na čelu s trenerom Ferdom Milinom. Uspjeli su učiniti ono za što im na početku sezone čak niti sportski novinari diljem Lijepe Naše nisu davali šanse. Osim rijetkih u Zadru.
Trener Ferdo Milin je nakon prospavane noći na jutarnjoj kavi podijelio s nama impresije i trenutačna razmišljanja.
– Iskreno, miješaju mi se osjećaji. S jedne strane osjećam veliko olakšanje i zadovoljstvo. S druge osjećam tugu – kazivao je Zadrov strateg jučer ujutro pokušavajući objasniti na što pritom misli.
– Veliki teret mi je pao s leđa. Uspjeli smo ostati u Prvoj HNL što je bio super težak zadatak. Mislim da u ovome trenutku još uvijek ni ja sam nisam svjestan što smo napravili. S druge strane osjećam tugu jer znam da slijedi rastanak, da će neki igrači otići iz Kluba. A to u čovjeku uvijek potakne određenu žalost jer, bili smo prava klapa.
– Cijeli tjedan smo radili na tome da pokušamo što više smanjiti pritisak na igrače. Znali smo da nećemo u potpunosti uspjeli, ali svaki pomak je značio puno. Grč se naravno osjetio, nismo bili onakvi kakvi možemo biti, kako smo igrali na gostovanjima, međutim, drago mi je da je zadarska publika vidjela djelić onoga što smo pokazivali na strani. Znao sam da nećemo biti onakvi kakvi smo bili protiv Intera i Slaven Belupa.
Milin je još jednom naglasio zbog čega osim sreće osjeća i tugu u ovome trenutku.
– Moji igrači su pokazali što znači imati karakter. Dvaput smo se vraćali iz rezultatskog zaostatka i tu je ta sličnost s gostovanjem na Kantridi kada nam je to isto uspijevalo. Možda sam nekima već dosadan, ali moram ponovno reći da su za mene oni najbolji igrači na svijetu. Oni su moj Manchester United. Zadar ima puno kvalitetnih igrača koji mogu igrati u mnogim klubovima u Europi. Samo im je trebalo vremena da to shvate. Uvjeravao sam ih gotovo cijelu sezonu u to i na kraju smatram da sam uspio. Trud se jednostavno isplatio – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Milin.