Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mještani Banjevaca ispravili greške sustava

Autor: Ljiljana Jurjević

27.05.2013. 22:00
Mještani Banjevaca ispravili greške sustava

Foto: Zvonko KUCELIN



Renata Sabljar Dračevac, SDP-ova kandidatkinja za zadarsku županicu sazvala je jučer konferenciju za novinare s osvrtom na ponovljene izbore u Banjevcima, a posebno, kako je rekla, na neutemeljenu odluku Državnog izbornog povjerenstva koje ju je stavilo u neravnopravan položaj sa Stipom Zrilićem, a izborni proces stavilo u apsurdni položaj.
– Trebali bismo svi zahvaliti mještanima Banjevaca koji su nedjeljnim glasovanjem ispravili greške sustava i dokazali da se s ljudima ne može manipulirati do besvijesti. Županijsko izborno povjerenstvo je temeljem prigovora načelničkog kandidata HDZ-a za glasovanje u Banjevcima najprije odbacilo postojanje nepravilnosti, pa ga nekoliko sati poslije uvažilo. Zatim su u Županijskom izbornom povjerenstvu donijeli odluku o ponavljanju izbora samo za načelnika, a gospodin Zrilić poslao je DIP-u prigovor samo s jednim argumentom, a to je da je on tamo mogao dobiti još 56 glasova, kazala je Sabljar Dračevac, pojašnjavajući da Zrilićeva žalba nema pretpostavke da mu je netko oduzeo ili ukrao glasove ili nagovarao drugoga da zaokruži nju, nego samo da bi s 56 glasova bio pobjednik prvoga kruga, kaže Sabljar Dračevac ističući da u cijeloj priči postoji dovoljno elemenata za preispitivanje načina rada i donošenja odluka DIP-a.
– Ako već institucije ne rade svoj posao, nadam se da ćete to učiniti vi novinari, kao čuvari demokracije i glas javnosti, kazala je.
Osim Sabljar Dračevac, na jučerašnjoj konferenciji za novinare bio je i Ivan Bulat, koji je bio nezavisni kandidat za načelnika Općine Stankovci. On je jučer odbacio sve optužbe koje su ovih dana pristizale na njegov račun. Kaže kako on jest nezavisni kandidat, ali da se bori za pravdu i poštenje te da u potpunosti podržava Renatu Sabljar Dračevac iz razloga što je i njoj, kaže Bulat, nanesena velika nepravda, kao i njemu.