Eko maca učila djecu o pravilnom odvajanju otpada

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Članovi udruge Eko Zadar u zadarskoj Gradskoj knjižnici organizirali su predavanje i kretaivnu radionicu za djecu drugog razreda Osnovne škole Šime Budinića na temu "Recikliramo zajedno".

Linda Šušteršić iz Eko Zadra strpljivo je mališanima objašnjavala koliko je i zašto je važno voditi računa o očuvanju okoliša, ne bacati smeće uokolo, a osvrnula se i na važnost recikliranja te odvajanja otpada.

Djeca su pažljivo slušala predavanje, a imala su čitav niz pitanja na temu očuvanja okoliša, te razvrstavanja otpada. Da su upućeni u to koji otpad se odvaja u koji kontejner svjedoči i to što su gotovo svi zajedno kazali kako su plavi kontejneri predviđeni za papir, a žuti za plastiku.

- Već sedam godina provodimo ove radionice u osnovnim školama, a za današnje predavnje odlučili smo se pozvati djecu iz Osnovne škole Šime Budinić, kazala je Šušteršić.

Ističe kako ovaj projekt provode u suradnji sa Čistoćom d.o.o. Zadar.

- Zasada građani najviše odvajaju papir, plastiku nešto manje, stoga smo na ovaj način djeci željeli prenijeti poruku da svoje roditelje i ukućane upozore kako je za očuvanje okoliša važno odvajati i plastiku, rekla je Šušteršić.

Osim navedenog, na radionici se moglo čuti i kako je za okoliš pogubno prekomjereno korištenje plastičnih vrećica, kako je važno reciklirati otpad i slično.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno