Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Pročelnik Ivica Katić ipak se učlanio u HDZ

29.05.2018. 12:30
Pročelnik Ivica Katić ipak se učlanio u HDZ


Godinu dana nakon što smo objavili kako HDZ od gradskog  pročelnika za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka Ivice Katića traži  da se učlani u HDZ, Katić je podlegao pritisku i ovih dana potpisao člansku iskaznicu HDZ-a! Rezultat je ovo politike vladajuće stranke koja ne  želi među gradskim pročelnicima imati nestranačke ljude, a obrazloženja se uglavnom svode na to da se na ovaj način lakše dogovaraju.
To je donekle i istina jer im se može dogoditi da im nestranački pročelnik koči donošenje nekih odluka, no praksa je pokazala da oni koji i dosad nisu bili u HDZ-u zapravo postupaju po njihovim odlukama kako ne  bi riskirali gubitak posla.
Nakon što je godinu dana odolijevao, Katić je najzad "kapitulirao"  uviđajući da drugačije ne ide te da se kad-tad mora upisati u HDZ. Dijelu članstva to je smetalo jer je  stranka za Katića raspisala  natječaj i uhljebila ga na mjesto pročelnika Odjela za poljoprivredu čim  je napustio HSS.
A da je Katić ovih dana doista ispunio stranačku iskaznicu potvrdio  nam je predsjednik Gradskog odbora, Joso Nekić, ne krijući zadovoljstvo:
–  Onoliko koliko ja poznam gospodina Katića mogu reći da je riječ o  vrijednom i poštenom čovjeku koji se u ovih godinu dana rada u gradskom upravnom odjelu pokazao vrlo profesionalnim. Stoga mi je kao  predsjedniku Gradskog odbora jako drago da je došao u HDZ, iako se cijelo vrijeme i ponašao kao da je u HDZ-u, zbog čega sam ga već tada  smatrao dijelom ekipe – kaže Nekić.
Katić se HDZ-u zapravo primakao još 2009. godine kada je pomogao  mlađoj HSS-ovoj ekipi srušiti s vlasti stranačke veterane te HSS dovesti u  koalicijski zagrljaj HDZ-a. No, vjerojatno je već tada znao da će svoj dug  nakon čak četiri funkcije u gradskim tvrtkama i odjelima jednoga dana  morati vratiti.
Kao što i sam Nekić kaže, Katić se već dosad ponašao kao da je u HDZ- u. Bio im je odan, ali se formalno nije htio pridužiti. No učlanjenje se na  kraju pokazalo kao jedina moguća opcija s obzirom da mu je HDZ omogućio lijepu karijeru: najprije su mu povjerili Odjel za poljoprivredu, potom onaj za gospodarstvo, bio je direktor Poduzetničkog inkubatora, ali i  zamjenik pročelnice Upravnog odjela za financije.
Dovoljno da potpiše za HDZ.