Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Saznajte tko stoji iza zadarskih brendova 2RARE design i Galleria Divina

29.05.2018. 07:43
Saznajte tko stoji iza zadarskih brendova 2RARE design i Galleria Divina


U suradnji sa Školom primjenjene umjetnosti i dizajna Zadar, zadarski nakit umjetnici: Frane Šunić i Nena Ninčević Mandić –  2RARE design te Antonija Gospić – Galleria Divina u utorak u 19 sati u galeriji ZadArt otvaraju izložbu unikatnog hand made nakita i modnih  dodataka „ARtDoOR“. 2RARE design ovom izložbom proslavit će godišnjicu svog postojanja, a Galleria Divina predstavit će novu kolekciju,  nešto novo u ponudi, spoj apstrakcije i minimalizma, uz dominaciju  tamnih, bijelih i prozirnih oblika. Izložbu će otvoriti Marijana Bakmaz, ravnateljica Škole primjenje umjetnosti i dizajna Zadar.
Antonija Gospić je zadarska umjetnica s diplomom majstora staklara.  Educirala se u brojnim europskim staklarskim studijima i poznatoj staklarskoj školi na otoku Muranu u Italiji. Već osam godina radi u Muzeju  antičkog stakla u Zadru, gdje izrađuje antičke replike i suvenire za muzejsku suvenirnicu, te prezentira obradu i puhanje stakla posjetiteljima.  Također u svom kućnom studiju oblikuje vlastite unikate ili male serije,  te surađuje s nekoliko hrvatskih galerija. Njezini radovi višestruko su  nagrađivani na županijskoj i državnoj razini. Uz nekoliko priznanja na  Festivalima suvenira Zadarske županije, najviše se ističe priznanje "Plavi cvijet" Hrvatske turističke zajednice, za najbolji suvenir primorske  Hrvatske 2012. godine, te priznanje "Nasmješeno sunce", za najbolji  suvenir grada Zadra za 2012. godinu.
Iza brenda 2RARE design stoje Nena Ninčević Mandić, zadarska  kreativka i nagrađivani umjetnik Frane Šunić. Njihov unikatni hand- made nakit i modni dodaci modernog su dizajna i pod sloganom "Feel  unique", izrađuju se od aluminija i bakra. Kravate, ogrlice, naušnice,  prstenje, narukvice i torbice djelo su Franinih ruku da bi onda Nena,   kao marketinški stručnjak cijeli proizvod finalno zaokružila. Vizualno  moćan i lagan, ovaj nakit odmah je pronašao put do publike, a komadi  iz nekoliko kolekcija, koje su do sada predstavili, nose se po cijelom  svijetu, od Kanade do Australije i egzotičnog Bangkoka. Originalan dizajn zapažen je i pohvaljen na Milano Fashion weeku i Bipa fashion.hr- u. Priča 2RARE design počela je prije godinu dana, no iza nje se zapravo krije dugogodišnje prijateljstvo. Nena i Frane sličnog su senzibiliteta  i sjajno se nadopunjuju. Nakit je inspiriran kuturnom baštinom, životnim iskustvima, umjetnošću, glazbom i prirodom. Ambasadorica 2RARE design je Lida Hamar Paladin, direktorica uspješne marketinške  agencije Hamar media koja kaže da je upravo u 2RARE design nakitu  pronašla sve što treba jednoj odvažnoj ženi u stalnoj potrazi za novim  izazovima.