Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije dobio 1.412.084,79 kn za usavršavanje doktora medicine

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
U Ministarstvu zdravstva uručeni ugovori
Autor: 
Od 21 potpisnika ugovora, 13 je domova zdravlja i osam zavoda za hitnu medicinu jedinica područne (regionalne) samouprave. Ukupno je dodijeljeno 28 ugovora
Hina
Potpisnici ugovora s ministrom

U Ministarstvu zdravstva u ponedjeljak su svečano uručeni Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru projekta "Specijalističko usavršavanje doktora medicine" iz Europskog socijalnog fonda, a riječ je o 82 milijuna kuna za 21 dom zdravlja i zavoda za hitnu medicinu jedinica područne (regionalne) samouprave čime će se financirati i 76 specijalizanta na primarnoj razini zdravstvene zaštite.

Iz Europskog socijalnog fonda financirano je 85 posto, odnosno više od 69 milijuna kuna, a nacionalno je sufinancirano 15 posto, oko 12 milijuna kuna.

Od 21 potpisnika ugovora, 13 je domova zdravlja i osam zavoda za hitnu medicinu jedinica područne (regionalne) samouprave. Ukupno je dodijeljeno 28 ugovora.

Potpisnici trilateralnih Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava su ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar te ravnatelji domova zdravlja i zavoda za hitnu medicinu jedinica područne (regionalne) samouprave čiji su projektni prijedlozi uspješno prošli sve faze postupka dodjele bespovratnih sredstava.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izrazio je zadovoljstvo što je nastavljeno ono što je započelo uspješno, a to je, kazao je, ulaganje u ljude.

"Taj projekt je nešto što je nasušna potreba i što ćemo nastaviti. Mislim da će s tim projektom hrvatska djeca ostajati u Hrvatskoj, a stariji će, neovisno u kojem su dijelu Hrvatske, biti sigurni da će imati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu", ustvrdio je.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar naglasio je da je Ministarstvo zdravstva kroz njihovu provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja iskazalo interes za nekoliko tisuća pripravnika koji će raditi u sustavu zdravstva i koje će Zavod financirati putem pripravništva.

Ocijenio je da je taj, zajedno s projektom "Specijalističko usavršavanje doktora medicine", izvrstan projekt koji će zdravstvo učiniti konkurentnijim, što, dodao je, pokazuju i neovisne institucije koje su hrvatsko zdravstvo svrstale među 30 od 197 najboljih u svijetu.

"Cijela Europska unija ide prema jačanju uloge zdravlja te će od 2021. postojati posebne linije unutar Europskog socijalnog fonda namijenjene zdravlju. Na razini cijele EU populacija nam stari, postoje nove opasnosti koje vrebaju u zdravstvenom sustavu, nove vrste ovisnosti uslijed tehnoloških razvoja i EU je odlučila veliki naglasak staviti u segmentu socijalne inkluzije, čak dvije linije su usmjerene - jedna na prevenciju zdravlja, druga na reagiranje na pojavnost. Tako da će Ministarstvo zdravstva imati još veću ulogu u Europskom socijalnom fondu", zaključila je državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković-Knežević.

Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije prijavio je  Specijalističko usavršavanje doktora medicine Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije za što su im odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 1.412.084,79 HRK.

- Projekt specijalističkog usavršavanja služit će kao primjer dobre prakse i drugim zdravstvenim organizacijama. Nakon provedbe ovog projekta osigurat će se i daljnje edukacije za liječnicu koja je završila specijalističko usavršavanje jer liječnici imaju zakonsku i stručnu obvezu kontinuirano se usavršavati. Realizacijom projekta Specijalističkog usavršavanja doktora hitne medicine Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije poboljšat će se pristup visokokvalitetnim uslugama hitne medicine na području Zadarske županije specijalističkim usavršavanjem 1 doktorice iz hitne medicine. Ovim projektom osigurat će se podizanje kvalitete skrbi za hitnog pacijenta jer će pacijenti imati na raspolaganju stručne i profesionalne timove, naveo  je zadarski dom zdravlja u svojoj prijavnici.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno