Prof. dr. sc. Dijani Vican novi mandat rektorice Sveučilišta u Zadru

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
ODRŽANA SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA
Prof. dr. sc. Dijana Vican

Prof. dr. sc. Dijana Vican izabrana je na današnjoj sjednici Senata Sveučilišta u Zadru za rektoricu ove ustanove u razdoblju 2019. - 2023. Dosadašnjoj rektorici bit će to drugi mandat na čelu Sveučilišta, budući da je ovu dužnost prvi put preuzela 1. listopada 2015. godine. Od 35 članova Senata podršku rektorici Vican dala su 33 člana, uz dva nevažeća glasa. U kandidacijskom procesu koji je trajao od 3. travnja do 3. svibnja nije se prijavio niti jedan drugi kandidat.

- Žao mi je da nije bilo protukandidata ali potpora članova Senata pokazuje da je sve što se postiglo u ovom mandatu bilo rezultat zajedničkog rada. Ovu podršku doživljavam kao priznanje za procese koji su dovršeni ili pokrenuti u ovom mandatu, ali i obvezu za naredno razdoblje. Sveučilište u Zadru će kao mlado sveučilište i u budućnosti biti znanstveno konkurentno. Radit ćemo na pojačavanju sveučilišnih studija područjem tehničkih znanosti, još jačem uključivanju studenata i poticanju studentskih projekata te infrastrukturi, odnosno osiguravanju novih prostora, izgradnjom studentskog restorana i sveučilišnog doma u Novom kampusu. To će se odraziti na standard studenata i sveučilišnih nastavnika, istaknula je rektorica Vican nakon izbora.

Prof. dr. sc. Dijana Vican rođena je 5. prosinca 1959. u Imotskom, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je 1984. jednopredmetni studij pedagogije na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Na istoj ustanovi završila je 1991. poslijediplomski znanstveni studij iz andragogije i stekla stupanj magistre znanosti, a 2000. stupanj doktorice znanosti u polju odgojnih znanosti.

Na radnom mjestu asistentice na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Zadru, Sveučilište u Splitu, danas Sveučilištu u Zadru, zaposlena je od 1987. godine. Na istoj ustanovi ostvarila je znanstveno-nastavna napredovanja do znanstvene savjetnice i redovite profesorice u znanstvenom području društvenih znanosti, polju pedagogije. Obnašala je

funkcije zamjenice pročelnika i v.d. pročelnice Odjela za pedagogiju, prorektorice te od 1. listopada 2015. godine rektorice Sveučilišta u Zadru.

Na nacionalnoj razini bila je predsjednica Vijeća za nacionalni kurikulum, državna tajnica u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, predsjednica Povjerenstva za unaprjeđivanje reforme odgoja i obrazovanja, predsjednica Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja itd. Od 1. listopada 2018. predsjednica je Rektorskog zbora, a od 5. travnja 2019. godine predsjednica Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno