Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

OPTIMIZMA NE NEDOSTAJE Privatni smještaj mogao bi spasiti ovogodišnju turističku sezonu

28.05.2020. 18:48


Zahvaljujući uspješnoj suradnji Općine Sukošan, Turističke zajednice i Komunalnog poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o. općinsko središte Sukošan i općinsko zaobalje (Debeljak, Gorica, Glavica) usprkos epidemiji koronavirusa spremno će dočekati glavnu turističku sezonu.
– Iako turističku sezonu ove godine ne diktira niti ponuda, niti more niti lijepo vrijeme, već epidemija koronavirusa Općina Sukošan se priprema za glavnu turističku sezonu kao da će biti najbolja, kazao je Ante Martinac, općinski načelnik.
S obzirom na ostvarene rezultate iz proteklih godine i obaranjima rekorda u svim segmentima turizma kao i o broju otvorenih novih smještajnih kapaciteta na novdašnjem području, za sukošanski turizam ova 2020. godina bila je više nego obećavajuća.
– U proteklih nekoliko mjeseci turizam je potpuno stao, dolaze nam tek vikendaši, brojni vlasnici nekretnina, međutim mi smo ipak optimisti, poručio je Martinac.


Turistička budućnost nije odgođena
S relaksacijom mjera i nekoliko uzastopnih dana bez novozaraženih virusom COVID-19, optimizam je sve veći.
– Ako Hrvatska bude »corona free«, a na dobrom je putu, doći će i turisti. I s 30-ak posto prošlogodišnjeg prometa bili bi zadovoljni. Optimist sam jer postoji sve veći interes za privatni smještaj u apartmanima i kućama za odmor te u autokampovima što bi mogao biti spas ovogodišnje turističke sezone, optimističan je Nikola Milošević, direktor TZO Sukošan.
Sve te najave i predviđanja su lijepa vijest te bez obzira na neizvjesnost, ovogodišnja turistička budućnost nije odgođena.
– Veseli me činjenica da je općina već na kraju prošlogodišnje sezone krenula u pripremu za ovogodišnju sezonu koja dodatno doprinosi našem turističkom rastu i razvoju, kazala je Katarina Bebek, direktorica poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o., ne krijući pritom zadovoljstvo da komunalci sve poslove izvode stručno i na vrijeme.


Uređen i atraktivan okoliš
Tijekom sezone najveći je zadatak održati čiste plaže i uređenost općinskih naselja.
– Zaposlenici i sezonci tijekom sezone pojačano, mogli bismo reći, od jutra do sutra će već uobičajeno brinuti da plaže budu čiste i uredne na zadovoljstvo svih korisnika plaža od Marine Dalmacija do Tustice, na oko osam kilometara obale, ističe Bebek.
Općina Sukošan i Komunalno društvo već su naveliko odmakli s radovima za turističku sezonu 2020. kako bi općinsko središte Sukošan, gdje ima oko 600 iznajmljivača turističkih kapaciteta, te sve više atraktivnija naselja u općinskom zaobalju dobili na prepoznatljivosti i imidžu, te na taj način privukli još veću pažnju turista i medija.
– Uz značajnu općinsku financiju potporu, osnova za turizam, našu najrazvijeniju granu gospodarstva, jest uređen i atraktivan okoliš općine. Vjerujem da će nam gosti doći i osim u moru, suncu i bogatoj gastronomskoj ponudi uživati i u čistim plažama i samog mjesta te u hortikulturnom uređenju, zaključila je Katarina Bebek.