Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Starija žena ponovno pozitivna na koronavirus, nakon jutrošnjeg retestiranja ponovno negativna!

28.05.2020. 10:14


NOVO:
Pacijentica koja je jučer testirana  na koronavirus i kojoj je nalaz bio pozitivan, nakon jutrošnjeg retestiranja dobila je negativan nalaz.
Izvješće voditelja službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije dr.sc. Alana Medića prenosimo u cijelosti:


„Pacijentica  u dobi od 71 godine je bila razvila simptome COVIDA-19 te je prvi nalaz testa 4. travnja 2020. bio pozitivan. Kontrolno testiranje napravljeno je  24. i 26. travnja 2020. te su rezultati testiranja bili negativni.
Pacijentica se 27. svibnja 2020. javila u Opću bolnicu  Zadar radi subfebriliteta.
S obzirom da se u Općoj bolnici svakom pacijentu s febrilnim stanjem po prijemu vrši testiranje na COVID-19, pacijentica je testirana i nalaz testiranja bio je pozitivan.
Danas, 28. svibnja 2020., testiranje je ponovljeno i rezultat testa je negativan.
Još jedan pacijentičin uzorak upućen je u Hrvatski zavod za javno zdravstvo na Odjel za izravnu virološku dijagnostiku radi daljnjeg praćenja epidemioloških i dijagnostičkih mjera i radnji. Pacijentica je dobrog zdravstvenog stanja.
Poduzete su sve protuepidemijske mjere prema pacijentičinim bliskim kontaktima koji su, radi predostrožnosti, stavljeni pod zdravstveni nadzor„


—————————————————————————————————————————————————–




Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije jedna je osoba ponovno pozitivna na koronavirus nakon ozdravljenja. Riječ je o starijoj ženi koja je preboljela  koronavirus, a nakon što je ponovno dobila simptome testirana je i nalaz je pozitivn. Kako se radi o specifičnom slučaju upućen je  upit i zahtjev za mišljenje  Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo te se očekuje odgovor.
Inače, tijekom jučerašnjeg dana testirane su 23 osobe, a ukupno od početka epidemije 2804 uzoraka.
U samoizolaciji je i dalje jedna osoba, a kako je riječ  o ponovnoj zarazi iste osobe broj oboljelih i dalje je 87, ali broj ozdravljenih je s današnjim danim 84.