Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Hrvoje Vlašić trener sezone

28.05.2021. 07:16


Posve zasluženo, i jedino ispravno, Hrvoje Vlašić proglašen je za najboljeg trenera u ovosezonskom izdanju HT Premijer lige. Iskusni Zadranin napravio je izvrstan posao s družinom iz Jazina koju je doveo do petog mjesta nakon ligaškog dijela natjecanja i izjednačenja najboljeg rezultata u povijesti kluba ostvarenog prije točno deset godina. No, tu nije bio kraj. Malo je reći desetkovan zbog proboja covida-19 u zelenu svlačionicu, Vlašić je u samoj završnici sezone vrlo dobar posao napravljen u prva 32. kola nadogradio dramatičnom pobjedom protiv Šibenke, da bi u četvrtfinalnom okršaju u obje utakmice držao Goricu "u šahu" i došao vrlo blizu velikom iznenađenju koje bi donijelo gradski okršaj u polufinalu. Puntamičani su u prvom susretu sve do same završnice kontrolirali rezultat i "držali nož za vratom" favoriziranim Sesarovim trupama koje su svoju kvalitetu potvrdile samo tjedan dana kasnije kada su na domaćem parketu iznenadile Zadar i izborile "majstoricu" za ulazak u finale doigravanja hrvatskog prvenstva, da bi u uzvratu igranom u "Hramu košarke" tek sitnice dijelile "Sonikse" od treće utakmice. Da je šut Sandra Rašića bio koji centimetar precizniji tko zna kako bi se povijest pisala, no i ovako ništa ne može baciti sjenu na izvrstan posao napravljen u Jazinama ove sezone.
– Izuzetno mi je drago i ponosan sam zbog osvojene nagrade jer je ona došla od struke i mojih kolega koji sagledavaju sve segmente našeg posla. Prije svega, uputio bih čestitke igračima koji su mi svojim izdanjima na parketu pomogli u tome, kao i svojim kolegama i suradnicima u klubu. Zahvalio bih se i svima koji su glasali za mene. Hvala još jednom svima koji su prepoznali da se dobro radilo kroz ovu sezonu u Sonik Puntamiki – kazao je Vlašić koji je svoj profesionalni zanat pekao pod paskom Lucijana Valčića i Slavka Trninića.
Trenerski posao je započeo u ŽKK Zadar s kojim je u sezoni 2000./01. igrao polufinale doigravanja za prvakinje Hrvatske te polufinale Kupa Ružice Meglaj Rimac, nakon čega su uslijedile epizode u Dubravi, Zadru, Kvarneru, Šibenki, Posušju, Širokom, Čapljini, Jollyju, Soniku i Zrinjskom. Puntamika je, zanimljivo, jedan od tek tri kluba na čiju se klupu vraćao tijekom trenerske karijere. Preostala dva su Široki i Zadar, što dovoljno govori o utisku koji je ostavio na trofejne košarkaške kolektive. Vlašić će nagradu za najboljeg trenera sezone primiti na poluvremenu druge finalne utakmice Zadra i Splita. Prikladan kraj izvrsne sezone!