Longin: Nastavljamo snažiti zdravstveni sustav u cijeloj Zadarskoj županiji

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Samo u zdravstvenu opremu do sada uloženo preko 50 milijuna kuna
Zajedno ćemo ustrajati na tome da zdravstvene usluge za naše sugrađane budu na najvišoj razini. Nastavit ćemo s opremanjem Opće bolnice Zadar najmodernijim dijagnostičkim uređajima, a isto tako osigurati kvalitetnu zdravstvenu skrb u svim dijelovima županije, poručio je Božidar Longin
Župan Božidar Longin i ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina

Božidar Longin, aktualni župan i kandidat koalicije HDZ – HSP - SU - Reformisti, u kampanju je ušao ambicioznim programom ‘Sigurno i dalje’ s pet ključnih odrednica – sigurna županija, snažna županija, solidarna županija, pametna županija i plavo-zelena županija.
Razvoj zdravstvenog sustava i dalje ističe kao jedan od prioriteta, iako je već posljednjih nekoliko godina napravljen značajan iskorak, prvenstveno useljenjem nove Poliklinike.
- Zdravstveni sustav temelj je sigurne županije i zato ćemo nastaviti s ulaganjima u zdravstvo kako bismo svojim građanima osigurali što bolje usluge. Podsjetit ću da je u zgradi Poliklinike samo u zdravstvenu opremu do sada uloženo preko 50 milijuna kuna. Značajno je podignut standard usluga te su smanjene liste čekanja, posebice nabavom novih uređaja za CT i magnetsku rezonancu. Te smo uređaje nabavili u suradnji s Ministarstvom zdravstva, a preko hrvatske Vlade osigurali smo i toliko željeli linearni akcelerator koji će biti smješten u zgradi dnevnih bolnica čija se izgradnja dovršava, ističe Longin i dodaje da se kroz sinergiju Grada Zadra, Županije i države stvaraju preduvjeti da zadarska bolnica u budućnosti postane kliničkim bolničkim centrom.

Medicinski brodovi za otoke

- Zajedno ćemo ustrajati na tome da zdravstvene usluge za naše sugrađane budu na najvišoj razini. Nastavit ćemo s opremanjem Opće bolnice Zadar najmodernijim dijagnostičkim uređajima, a isto tako osigurati kvalitetnu zdravstvenu skrb u svim dijelovima županije, poručio je Božidar Longin dodavši da o tome svjedoči najava dolaska triju medicinskih brodova za otoke te mobilne ordinacije s ljekarnom za stanovnike zaleđa, prilikom nedavnog posjeta državnog tajnika za zdravstvo Silvija Bašića.
Jedan brod prevozit će hitne bolesnike s otoka Ugljana i Pašmana na već postojećoj liniji koja se održava u suradnji s Općinom Preko. Drugi je brod namijenjen prijevozu pacijenata s udaljenih otoka, a treći će biti mobilna ljekarna koja će obilaziti otočna mjesta koja nemaju ljekarnu.

Mobilna ordinacija

- Za žitelje zadarskog zaleđa nabavit ćemo mobilnu ordinaciju koja će im pružiti kvalitetnu medicinsku skrb. Uz to nastavljamo s opremanjem voznog parka saniteta i hitne pomoći s ciljem boljih uvjeta za pacijente. Nastavit ćemo s energetskom obnovom Psihijatrijske bolnice Ugljan, a krećemo i s projektom dogradnje Specijalne bolnice za ortopediju u Biogradu na Moru, najavljuje Božidar Longin uz završnu poruku biračima pred drugi krug izbora.
- U prvom krugu izbora podržali ste nas u velikom broju i na tome vam hvala. U nedjelju, 30. svibnja, idemo potvrditi pobjedu da bismo zajedno nastavili graditi sigurnu i snažnu Zadarsku županiju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno