Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nastavak označavanje kvalitete obiteljskog smještaja

28.05.2021. 20:05


Turistička zajednica Zadarske županije nastavlja, sada sa devetim krugom, pozivima nositeljima obiteljskog smještaja da se kandidiraju za ulazak u krlub kvalitete smještaja oznake »Welcome«, koji potencijalnim gostima daje do znanja da dolaze u objekte i kod domaćina koji turizmu pristupaju predano, profesionalno i s naglašenim domaćinskim pristupom kao partneri destinacije.


Ciljevi projekta
Projekt »Označavanje kvalitete obiteljskog smještaja Zadarske županije« cilja na povećanja kvalitete smještaja u postojećim kapacitetima, podizanja razine usluga i stvaranja preduvjeta za jačanje glavne sezone, te produženje iste.
Iz TZ županije ističu:
– Nakon uspješno provedena osam Javnih poziva, dobili smo 344 smještajnih jedinica koji se ističu kvalitetom i s ponosom imaju istaknutu tablu »Welcome«, te stvorili katalog, kako on-line, tako i tiskani, a koje možete vidjeti:



https://www.zadar.hr/datastore/filestore/10/Zadar-Region_Private_accom_en.pdf
https://www.zadar.hr/en/plan/where-to-stay
S obzirom kako u našoj regiji imamo veliki broj obiteljskog smještaja koji zaslužuje ulazak u klub kvalitete, pokrećemo 9. javni poziv za ulazak u klub kvalitete.
Uz to je u obraćanju turističkim zajednicama na terenu proslijeđen i link ka obrascima za učlanjenje jer projekt ide u zajednici sa TZ-ima na terenu a koji najbolje poznaju i prilike kao i nositelje smještaja koji zavrjeđuju ulaz u ovaj klub.




Naglasak na dodatnim specijalizacijama
TZ Zadarske županije, razvila je u ovom dugovječnom projektu i – Dodatak pravilniku usmjeren na dodatne kriterije koju novi ili postojeći članovi mogu ispuniti i biti certificirani kao smještaj specijaliziran za:
WELCOME RURAL
Označava boravak u obnovljenim tradicionalnim kućama za odmor u seoskom okruženju s dodatnim uslugama/vrijednošću.
WELCOME CITY
Označava boravak u smještajnim objektima u starim gradskim urbanim jezgrama.
WELCOME FAMILY
Odnosi se na smještaj u objektima orijentiranim na segment obitelji s djecom do 12 godina.
WELCOME BIKE (dio ZADAR BIKE MAGIC projekta)
Smještaj s osnovnim infrastrukturnim standardima za ciklo-turiste.
Razlog za ovaj poseban pristup je što tržišni potencijal segmentiranih smještajnih kapaciteta u svijetu, inače vrlo je ozbiljan, odnosno potražnja za njim iz godine u godinu snažno raste. ovim se gostima daje dodatna direktna i tražena informacija koja upućuje na dodatnu vrijednost.
Rok za popunjavanje obrazaca za zainteresirane domaćine je 3.6.2021.g., do kad popunjene obrasce trebaju dostaviti u ured lokalne TZ. Postupak je da potom lokalno povjerenstvo izlazi na teren i verificira da je objekt ispunio uvjete. Potom se iz općinskih, gradskih, odnosno mjesnih TZ-a obrasci dostavljaju u ured TZ Zadarske županije do 10.06.2021.g.


Uvjeti za ulazak u podbrendove City, Rural, Family i Bike
Uz postojeće generalne uvjete popisane Pravilnikom za osnovni brend Welcome, potrebno je obavezno ispuniti i sljedeće dodatne uvjete:
I. WELCOME RURAL – smještaj u seoskom ambijentu, udaljen od mora; – objekt autentičnog stila; – prostrana okućnica (ev. sunčališta, igrališta za djecu, vrta sa mediteranskim začinskim biljem, voćkama, povrtnicama…); – info-kutak naročito sa informacijama o kušaonama domaćih proizvoda, farmama s konjima za jahanje, šetnicama i biciklističkim stazama, NP i PP, ponudi aktivnog turizma, farmama s domaćim životinjama.
II. WELCOME CITY – besplatan pristup bežičnom internetu; – pisaći stol sa utičnicama za priključak na mrežu el. energije; – sef za pohranu; – TV sa setom informativno-poslovnih kanala poput CNNa, BBCa, i sl.;…- organizacija prijevoza sa zračne luke.
III. WELCOME FAMILY – besplatan internet u kući; – mogućnost korištenja opreme prilagođena obiteljima s malom djecom: hranilica; dječji krevetić; mikrovalna pećnica i slično;….
IV. WELCOME BIKE (dio ZADAR BIKE MAGIC projekta) 1. Prostorija za smještaj bicikala (bike room), pod ključem; – suvremeni nosači za bicikle; 2. Biciklistički alat i pumpa. 3. Prostor za pranje bicikala 4. Biciklistički booklet (karte) Po jedan primjerak bookleta (osigurava TZ Zadarske županije posredstvom lokalne TZ)..